MENÜ

Şaka gibi

Bu sezon Oklahoma formasıyla harikalar yaratan, istatistikleri ve rekorları alt üst eden performanslar ortaya koyan Russell Westbrook, yapılan oylama sonucunda ilk 5’in dışında kaldı. Ortaya çıkan bu tablo, kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

Şaka gibi

66. kez oynanacak olan NBA All-Star maçının ilk beşleri belli oldu. NBA yönetiminden yapılan açıklamaya göre en çok oyu 1 milyon 893 bin 751 ile Cleveland Cavaliers’ın süperstarı LeBron James aldı. Ancak en büyük sürpriz, bu sezon Oklahoma City Thunder’da müthiş bir performans gösteren Russell Westbrook’un Batı Karması ilk beşine seçilmemesiydi.

Taraftarların yüzde 50, NBA oyuncularının yüzde 25 ve medya çalışanlarının yüzde 25 ağırlığının olduğu yeni formatlı oylamada taraftarlardan düşük oy alması nedeniyle, bu sezon 21 “triple-double” yapan yıldız oyuncu, All-Star’ın şu an için dışında kaldı. Basketbol kamuoyundan konu ile alakalı birçok tepki gelirken, en göze çarpan açıklamayı NBA’in efsane uzunlarından Kevin Garnett yaptı. Olayı, “NBA tarihinin en büyük yok sayması” olarak nitelendiren Garnett, Westbrook’un tıpkı James Harden gibi ödüllendirilerek ilk beş seçilmesi gerektiğini belirtti.

Rivers ve Curry’den farklı açıklamalar...

Los Angeles Clippers coachu Doc Rivers da, haberi ilk duyduğunda yalan olduğunu düşündüğünü belirtip, “Bu seçime gerçekten çok şaşırdım” dedi. Oylamada ilk 5’e giren Steph Curry ise guard pozisyonuna sadece iki kişi olabileceğini konunun büyütülmemesi gerektiğinin söyledi. Westbrook’un NBA coachları tarafından belirlenecek kadronun yedeklerinin arasına girmesine kesin gözüyle bakılıyor. All-Star organizasyonu, 17-19 Şubat’ta New Orleans kentindeki Smoothie King Center’da yapılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ