MENÜ

Başakşehir, Real'i de solladı

40 maçlık yenilmezlik serisi Sevilla karşısında son bulan Real Madrid’in ardından 26 maçla Avrupa’da en uzun seriye sahip olan takım Başakşehir oldu. Lider ayrıca 4 büyükler dışında Süper Lig’de bu başarıyı yakalayan ilk takım!

Başakşehir, Real'i de solladı

Peri masalı sürüyor, Başakşehir engelleri tek tek aşarak tarihi başarıya doğru hızlı adımlarla yürüyor. İstanbul ekibi bu süreçte futboluyla zaten takdir topluyor ama ortaya koyduğu rakamlarla yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da adından fazlasıyla söz ettiriyor.

Real'i solladı

Süper Lig’de geçen sezondan bu yana yakaladığı yenilmezlik serisiyle rakiplerinin korkulu rüyası olan, ligin zirvesine ambargo koyan Başakşehir, bu alanda Avrupa’nın da zirvesinde. Real Madrid’in iki gün önce Sevilla’ya yenilmesinin ardından 40 maçlık yenilmezlik serisin son bulmasıyla Başakşehir 16 galibiyet 10 beraberlikle en uzun seriye sahip olan takım oldu.

Tek rakibi Hoffenheim

İstanbul ekibinin bu performansı Süper Lig tarihinde de şimdiden önemli bir yer edindi. Öyle ki 4 büyükler dışında lig tarihinde herhangi bir takımın Başakşehir’in bu uzun serisine yaklaşan bir performansı yok. Turuncu-Lacivertliler, ayrıca bu sezon baz alındığında Hoffenheim ile birlikte Avrupa’nın 5 büyük liginde yenilgisi olmayan iki takımdan biri konumunda. 17 hafta sonunda 36 kez rakip fileleri havalandırıp kalesinde yalnızca 11 gol gören Başakşehir bu istatistiklerde de ligin en iyi siolarak göze çarpıyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ