MENÜ

VakıfBank Kupa Voley'de yarı finale yükseldi

Ankara'da düzenlenen Bayanlar Kupa Voley (Türkiye Kupası) Çeyrek Finali'nde Nilüfer Belediyesi ile karşılaşan VakıfBank, rakibini 3-0 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu. Mücadeleyi 19 sayıyla tamamlayan Lonneke Sloetjes karşılaşmanın en skorer ismi olurken VakıfBank, takım halinde 12 blok tutmayı başardı.

VakıfBank Kupa Voley'de yarı finale yükseldi

Karşılaşmaya Naz, Cansu, Rasic, Zhu, Sloetjes, Kübra ve Gizem ilk altısıyla başlayan sarı-siyahlılar, ilk sette oyun üstünlüğünü ele geçirmekte zorlandı. İlk teknik molayı Nilüfer Belediyesi 8-7 önde tamamlasa da ikinci teknik molanın 16-15 VakıfBank lehine geçildiği sette 18. sayıdan itibaren Cansu Çetin'in etkili servisleri geldi. Bu sayede VakıfBank seti 25-19 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette bu kez 12. sayıdan itibaren servis ve hücum etkinliğini artıran VakıfBank, farkı set sonunda 10 sayıya kadar yükseltip 25-15 ile durumu 2-0 yaptı. Bu sette 7 sayıyla oynayan Lonneke Sloetjes ve 6 sayıyla oynayan Milena Rasic öne çıkan isimler oldu.

Üçüncü sete etkili servislerle başlayan VakıfBank teknik molaları 8-3 ve 16-10 önde geçmeyi başardı. Kadroda rotasyon yapma şansı da bulan sarı-siyahlılar, rahat bir tempoda götürdüğü seti 25-19, maçı da 3-0 kazanarak turnuvada yarı finale yükselen ilk takım oldu.

akıfBank, yarın (16 Ocak) saat 16.00'da finale yükselebilmek için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ