MENÜ

Villanueva göreve hızlı başladı

Boks Milli Takımı’nın yeni antrenörü Kübalı Villanueva, Türk boksuna katkı sağlamak için çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı.

Villanueva göreve hızlı başladı

Türkiye Boks Federasyonu'nun milli takımı çalıştırması ve Türk antrenörlere yardımcı olması için anlaşmaya vardığı Kübalı Carlos Yvan Fuentes Villanueva, Türkiye’de yetenekli sporcular bulunduğunu söyledi.

Küba’nın yanı sıra Hindistan, Myanmar, Pakistan, Japonya, Venezuela, Meksika ve Tayvan’da görev yapan Boks Milli Takımı’nın yeni antrenörü Villanueva, çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı. Bursa’da yapılan 15 Temmuz Şehitleri Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nı da takip eden Villanueva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye’de çok yetenekli boksörler var. Onlara yeni şeyler öğretmek istiyorum. Antrenmanlarda bunu uygulamak amacındayım." dedi.

Villanueva, Türk boksu ile ilgili hedefleri olduğunu vurgulayarak, sporcuların antrenörleri iyi takip edip, dediklerini yapmaları halinde beraberinde arzu edilen başarının geleceğini belirtti. Öncelikle milli takım ve kulüplerdeki antrenörlerden bilgi alacağını, sporcuları yakından takip edip, genel bir analiz yapacağını ifade eden Villanueva, "Türk boksunun gelişmesi için geldim. Yavaş yavaş yapılacak bir iş ama bu her spor için geçerli. Elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Kübalı antrenör, federasyon yetkilileriyle görüştükten sonra yeni bir yol haritası belirleyeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz Şehitleri Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda birçok karşılaşma izledim ve bir sürü not aldım. Federasyona tekliflerde bulunacağım. Bütün boksörleri takip etmem lazım. Sorun nedir bakacağım. Ona göre hareket edeceğim. Boksörler tek başına antrenman yapamaz. Onlara yardım gerekli ama her boksörün nasıl antrenman yaptığını inceledikten sonra hareket edeceğim. Umarım güzel bir çalışmayla Türk boksunu arzu edilen noktaya getireceğiz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ