MENÜ

Twitter neden yavaşladı! Twitter neden hata veriyor?

Final-Four'un İstanbul'da başlayacağı bu özel günde Twitter kullacıları oldukça şaşkın. Çünkü twitter bugün hata veriyor. Bazen giriliyor bazen girilmiyor. Bu arada Erişim sıkıntısı yaşayan ülkelerin başında Türkiye, İngiltere ve Japonya geliyor. Twitter ile ilgili yaşanan sıkıntıların detayları haberimizde...

Twitter neden yavaşladı! Twitter neden hata veriyor?

Euroleague'de Final-Four heyecanı yaşanacağı bu günde Türkiye genelinde Twitter'a erişim problemi yaşanıyor. Twitter kullanıcıları bir türlü istediği tweetleri paylaşamıyor... Twitter'dan konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, paylaşımlarda kısa süre önce bir düzelme yaşandı ancak söz konusu sıkıntı belli aralıklarla devam ediyor. Erişim sıkıntısı yaşayan ülkelerin başında ise İngiltere, Türkiye ve Japonya yer alıyor. Hollanda, İspanya, ABD ve Fransa'nın bir kısmında da sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

Twitter'dan açıklama geldi

Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmese de Twitter'ın tartışma platformunda yaşanan bağlantı sorunuyla ilgili sorulan soruya cevap veren Twitter personeli Andy Piper, "Kısa süreli bir kesinti oldu. Bunun için özür dileriz. Sorun şu anda düzelmiş olmalı." ifadelerini kullansa da halen ara ara kesintiler devam ediyor.Aynı zamanda yaşanan sorunun Japonya, Avrupa ve Amerika'daki sunuculardan kaynaklandığı gözlemlenebiliyor.


Twitter Nedir?


Öncelikle Twitter nedir? sorusunu cevaplayalım. Twitter internette kullanılan yaygın tabirle bir mikroblog. Çok açıklayıcı oldu değil mi? :) Peki mikroblog deyince ne anlamalıyız? Mikroblog kişilerin veya kurumların o an ne yaptıklarını, kendileriyle ilgili haberleri, hissettiklerini ve düşüncelerini kısa mesajlar halinde paylaştığı bir platformdur. Kısacası bir sosyal mesajlaşma platformu olarak da düşünebiliriz. Twitter fikri ilk olarak 2006 Jack Dorsey tarafından küçük bir proje grubunun iletişimini sağlayacak bir SMS servisi olarak ortaya çıkmış. Twitter’da gönderebileceğiniz mesajlardaki 140 karakter sınırı buradan geliyor.

Twitter ne işe yarar?

Twitter’ın ne olduğu hakkında az çok fikir sahibi olduk. O halde Twitter ne işe yarar? sorusunu cevaplayalım. Twitter kişilerin/kurumların kendileriyle ilgili düşünce ve haberleri 140 karaktere sığacak mesajlar halinde paylaşmaya yarıyor. Bu kısa mesajlara tweet deniyor. Mesajlarınızda resim ve videolara linkler (bağlantılar) ekleyerek onları da takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.
Aslında böyle bakınca Facebook’daki durum güncellemelerinden pek farkı yok gibi duruyor. Fakat Twitter’ı asıl farklı kılan dünya çapında büyük bir popülarite yakalaması ki yerli/yabancı ünlü kişiler, şirketler ve haber kaynakları Twitter üzerinden kendilerini takip eden insanları bu platformdan bilgilendirmeyi tercih ediyor. Ünlülerin Twitter’da yaptıkları ve yazdıklarıyla gündeme gelmesi bu yüzden.

Çoğu haberi ilk önce Twitter üzerinden duyabileceğiniz gibi, “severek takip ettiğiniz” kişilerin düşüncelerini direkt kendi mesajlarından takip edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ilgili kişinin/kurumun sayfasına gidip Takip Et butonuna tıklamak! Ayrıca güncel konularla ilgili Twitter trendlerini takip edip bu konularla ilgili düşüncelerinizi diğer Twitter kullanıcılarıyla paylaşabilirsiniz.

Twitter’a nasıl üye olunur? Twitter hesabı açmak :

Kısacası Twitter bize hem ilgilendiğimiz konuları takip edebileceğimiz hem de kendi düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz güzel bir ortam sağlıyor. Peki Twitter kullanmak için ne yapmalısınız? Yapmanız gereken bir Twitter hesabı açmak.

Twitter nasıl kullanılır? Tweet Atmak ya da Twit Atmak

Profil adımını da tamamladıktan sonra artık Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tweet atmak ya da türkçe deyişle twit atmak. İlk tweet’inizi atmak için sağ üstteki mavi tüy simgesine tıklayabilir veya sol üstte isminizin altındaki “Yeni tweet oluştur” kısmını kullanabilirsiniz. Eğer belli bir kişiye tweet atmak istiyorsanız, Ara kısmından kişinin ismini yazıp sayfasını bulduktan sonra ordan mesaj gönderebilirsiniz veya kişinin Twitter kullanıcı adını biliyorsanız mesajınızın başına @KullaniciAdi (@fanatik.com.tr gibi) yazıp mesajını yazıp Tweetleyebilirsiniz. Bu işleme mention tabir edilmekte.

Eğer bu adıma kadar geldiyseniz mesajınızın başına @fanatik.com.tr yazıp bana teşekkür edebilirsiniz :))) Eğer bir resim veya video gönderecekseniz resim veya videonun adresini mesajınıza yapıştırabilir ya da hesabınızdan resim yükleyip gönderebilirsiniz.

Trending Topic (TT) nedir? TT olmak ne demek? TT yapmak ne demek?

Son olarak da Dünyadaki veya Türkiye’deki trendleri Gündem kutucuğundan takip edebilir isterseniz Değiştir’e tıklayıp Türkiye’de gündemde neler varmış görebilirsiniz. Bir konunun gündeme yerleşmesine TT olmak tabir ediliyor. (Trending Topic ‘den geliyor yani Trend haline gelen konu demek) TT olan konulara mesaj atmak için TT olan kelimeleri tweetlerinizde kullanmanız yeterli.
Örneğin Gündem listesinde #pazartesi veya Fanatik varsa ve TT olan konuda mesaj yazmak istiyorsak tweetimizin içerisinde bu ibarelerden birini kullanmamız yeterli. “Sendromun diğer anlamı #pazartesi” gibi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ