MENÜ

Göztepe'de liderlik coşkusu

TFF 1'inci Ligi'nde evinde Mersin İdmanyurdu'nu 2-0 yenen Göztepe, zirve yolundaki rakiplerinin puan kaybetmesiyle 15'inci haftayı liderlik koltuğunda tamamlayıp büyük sevinç yaşadı.

Göztepe'de liderlik coşkusu

Geçen hafta deplasmanda Sivasspor'a 3-0 yenilerek 4'üncü sıraya kadar gerileyen Göztepe, Mersin galibiyetiyle moral bulurken Süper Lig için çekiştiği Yeni Malatyaspor, Eskişehirspor ve Boluspor'un takılmasıyla 10 hafta aradan sonra adını yeniden liderlik koltuğuna yazdırdı.

En son 5'inci haftada lider olmayı başaran 28 puanlı sarı kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda da zirvede yer alıp çift kulvarda birden koltukta oturuyor. Kupada Sivasspor'u deplasmanda 1-0 yenen Göztepe, evinde Yeni Amasyaspor'u 2-0'lık skorla geçerek ilk 2 haftayı lider tamamladı.

Her 2 kulvarda da fırtına gibi eserek taraftarının yüzünü güldüren, camiasına yıllar sonra Süper Lig heyecanı yaşatan Göztepe'de teknik direktör Okan Buruk, liderlik koltuğunu koruyacaklarını söyledi. Bu hafta ilk yarının son maçında Samsunspor ile deplasmanda karşı karşıya geleceklerini hatırlatan Okan Buruk, şunları söyledi:

"Hedefimiz devre arasına lider girebilmek. Samsunspor deplasmanları her zaman zor geçer. Ancak biz hedefleri olan bir takımız. Rakibimizi yenerek 2016 senesini zirvede bitirmek istiyoruz. İç sahadaki başarılı performansımızı dış sahaya da yansıtmak istiyoruz. Taraftarımızın desteği ile çok kritik karşılaşmaları kayıpsız geçtik. Zirve yarışındaki tüm rakiplerimizi evimizde yendik. Artık deplasmanlarda da galip geleceğiz."

KUPADA 2 LİDERİN MAÇI

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda 6 puanla liderlik koltuğuna oturan, ligde de lider olan Göztepe, yarın Süper Lig lideri Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Göztepe'nin yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele edebileceği belirtildi.
Okan Buruk, kupada da iddialı olduklarını ve gruptan çıkacaklarını söyledi. Medipol Başakşehir'in saygı duyulması gereken bir takım olduğunu dile getiren Okan Buruk, "Bu sezon çok iyi işler yapıyorlar. Ancak biz de iddialıyız, İstanbul'dan istediğimiz sonucu alacağız" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ