MENÜ

Mersin Maratonu bugün koşuluyor

15 Temmuz şehitleri anısına “Mersin’e koş Mersin’de koş” sloganı ile gerçekleştirilecek. 42 kilometrelik parkuruna 8 ayrı ülkeden 231 sporcu, 15 kilometre 960 sporcu ve halk koşusuna da yaklaşık 23 bin kişi mücadele edecek.

Mersin Maratonu bugün koşuluyor

15 Temmuz şehitleri anısına “Mersin’e koş Mersin’de koş” sloganı ile gerçekleştirilecek. 2.Uluslararası Mersin Maratonu bugün koşulacak. 42 kilometrelik parkuruna 8 ayrı ülkeden 231 sporcu, 15 kilometre 960 sporcu ve halk koşusuna da yaklaşık 23 bin kişi mücadele edecek.

Bugün 09.00’da start başlayacak

Uluslararası Mersin Maratonu bugün 09.00’da start alacak. ‘Hedef 50 bin katılımcı’ Organizasyon öncesi konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta 12 yıl boyunca yapılan yarı maratonu Mersin’e tam maraton olarak taşımanın gururunu yaşadıklarını belirterek “42 kilometrelik yarışa 8 ayrı ülkeden 231 maratoncu başvurdu. Bu ülkeler Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye. Yine 15 kilometre 6 ülkeden 960 arkadaşımız başvurdu. Almanya, Amerika, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye. 5 kilometre halk koşusuna da şu ana kadar yaklaşık 23 bin başvuru olmuş ki geçen yıl bunların toplamı 2-3 bin arasındaydı. İkinci yılında katılımın 10 katına çıkması, bizi gelecek için daha da umutlandırıyor. Hedefimiz önümüzdeki yıl en az 50 bin katılımcı. Her yıl da katlanarak devam etmeli. Spor barıştır, sevgidir, hoşgörüdür ve kardeşliktir. Biz de Mersin’de sevgi, barış ve kardeşlik ortamını bu tür etkinliklerle daha da pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ