MENÜ

Cenk Tosun'un dönüşü

Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarını boş geçen Cenk Tosun, Bursa’ya patladı. Kartal’ın yıldızı attığı 2 penaltı golüyle hem Kartal’ı zafere taşıdı, hem de gol krallığı yarışında yeniden zirveye çıktı.

Cenk Tosun'un dönüşü

Teknik direktör Şenol Güneş’in tüm lig maçlarında şans verdiği Cenk Tosun, Bursa önünde ilk 11’de karşılaşmaya başladı. İlk yarıda sol kanatta görev yapan Cenk, etkili bir performans gösterdi. Golleri ise ikinci yarıda rakip filelere gönderdi. 52’de Gökhan Gönül’ün düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren ‘Tosun Paşa’, 65’te de beyaz noktadan işi bitirdi.

Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarını boş geçtikten sonra 2 gol atan Cenk, Beşiktaş’a zirve yarışında çok önemli bir 3 puan kazandırdı. Milli futbolcu aynı zamanda gol krallığı yarışında da zirveyi Konyasporlu Bajic’ten aldı. Toplamda 9 golü bulunan Cenk, bunların 5’ini penaltıdan kaydetti. Yıldız futbolcu, 88. dakikada alkışlarla yerini Ömer Şişmanoğlu’na bıraktı.

Düelloyu kazandı

Harun Tekin dünkü maça kadar Süper Lig’de son 5 penaltı atışını da kurtarmıştı. Geçen sezon Eto’o ve Gomez’e geçit vermeyen Bursaspor’un kalecisi, bu yıl ise Kasımpaşalı Tunay, Antepli Ghilas ve Rizeli Kweuke’nin vuruşlarında devleşti. Penaltı canavarı Harun Cenk Tosun’u ise durduramadı. Cenk 2 kez beyaz noktaya gelip, topu ağlara yolladı. Sezonun en iyi penaltıcısı Cenk (5 gol) ile en iyi kurtarıcısı Harun’un düellosunda kazanan Beşiktaş’ın forveti oldu.

Oğuzhan’a kullandırmadı

65. dakikada Oğuzhan, Merter’in müdahalesiyle yerde kalırken hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Oğuzhan kendi kazandırdığı penaltıyı kullanmak istedi, Cenk Tosun izin vermedi. Beşiktaş’ın penaltıcısı olan Cenk ile Ozzie arasında kısa bir tartışma yaşanırken, kulübenin de talimatıyla atışı kullanan Cenk topu ağlara gönderdi. Gol sevincinde ise Cenk’i ilk kutlayan takım arkadaşı Oğuzhan oldu.

‘Harun’a demiştim’

Maçın ardından konuşan Cenk Tosun, “İki penaltıyı da aynı yere vurdum, sert vurdum, gol oldu. Mutluyum. Harun’a milli takımda demiştim; “Bravo penaltıları kurtarıyorsun ama daha Beşiktaş’la oynamadın, bana denk gelmedin” diye... Şakalaşmıştık. Maçtan sonra da birbirimize bakıp gülüştük” ifadelerini kullandı.

Bu sezon attığı penaltı golleri

Rakip Penaltı Sonuç
Alanyaspor 1 4-1
Trabzonspor 1 2-1
Adanaspor 1 2-1 (d)
Bursaspor 2 2-0

Haberin Devamı
YORUM YAZ