MENÜ

Sporun yeni keşfi Hemsball Başakşehir'de

Türkler tarafından geliştirilen her yaştan insanın oynayabildiği yeni bir spor dalı olan Hemsball’a en büyük ilgi Başakşehir'de. Başakşehir Belediyesi tenis, badminton, hentbol gibi sporlardan sonra Hemsball içinde ücretsiz eğitim dersleriyle sporcu yetiştirmeye başladı.

Sporun yeni keşfi Hemsball Başakşehir'de

Başakşehir Belediyesi Spor'un başkenti Başakşehir de herkesi spora teşvik etmek için çalışmalara devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılında “Hemsball Spor Branşı” olarak onayladığı Hemsball için Güvercintepe Spor Parkı’nda eğitimler başladı. Kasım ayından itibaren başlayan eğitimlere Başakşehirliler yoğun ilgi gösteriyor. Çocukların psikomotor gelişimine katkı sağlayan Hemsball hem kapalı hem de açık alanlarda oynanabiliyor.

Başakşehir Belediyesi Güvercintepe Spor Parkı’nda başlayan 1.Kademe Hemsball Eğitimine 40 öğrenci devam Haftada iki gün yapılan eğitimlere 7 yaşından itibaren her yaş sporcu katılabiliyor. Başakşehir Belediyesi, eğitimler sonunda sporculara Hemsball lisansı çıkartmak ve ulusal uluslararası platformlarda yarışmacı olmalarını hedefliyor.

Hemsball nasıl oynanır?

Hemsball, el-göz koordinasyonu, odaklanma, denge, konsantrasyon, bilişsel gelişim, refleks ve analitik düşünebilme gibi özellikleri ön plana çıkartan ve aynı zaman da bu özelliklerin üst düzey gelişimini sağlayan bir spor branşı. İsmi ise oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur. Hemsball iki kişi ile oynanıyor. Oyuncular, hamsball topunu yerde bulunan Hemsball hedef tahtası üzerindeki Hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve oyuncuların alanına yere değmesini amaçlıyor. Oyun ve oyuncuların rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları vardır. Top oyuna kura atışı yapılarak başlanır kurayı kaybeden oyuncu servis atışını yapar. Servisi atan oyuncu topu çemberin içine atarak rakip alana gönderir. Sayı sistemi, topun çember içine değmesi, dışarı gitmesi veya bir oyuncunun hata yapmasına kadar devam eder. Sayı kazanan oyuncu servis atma hakkı kazanır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ