MENÜ

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler-Best Balıkesir: 69-82

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde Best Balıkesir, deplasmanda Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’i 82-69 yendi.

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler-Best Balıkesir: 69-82

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde Best Balıkesir, deplasmanda Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’i 82-69 yendi. Karşılaşmaya etkili giren taraf Best Balıkesir oldu. Savunmada rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan konuk takım, Nichols, Culpepper ve Ümit Sonkol ile basketler üreterek 4. dakikayı 9-2 önde geçti.

Ofoegbu’nun da skora katkı vermesiyle kontrolü elinde tutan Best Balıkesir, ilk çeyreği 21-18 üstün bitirdi. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, ikinci periyodun ilk dakikalarında Hummer-Shorter ikilisiyle sayılar bulurken, rakibine Ofoegbu ve Nichols ile karşılık veren Best Balıkesir, 14. dakikada farkı 6 sayıya (23-29) çıkardı. Başkent ekibi, Thomas’ın üst üste sayılarıyla farkı azaltsa da Best Balıkesir, soyunma odasına 37-35 önde gitti.

Karşılaşmanın 3. çeyreğinin başında her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Başkent ekibi, Morrison ve Hummer’ın basketleriyle 35. dakika içinde skora denge getirdi: 40-40. Boyalı alanı Golubovic ile etkili kullanan Best Balıkesir, bu oyuncunun üst üste basketleriyle son periyoda 2 sayı farkla 50-48 önde girdi.

Son çeyrekte Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Thomas ve Hummer ile basketler bulurken, Best Balıkesir, Culpepper ve Yunus Akçay’ın sayılarıyla farkı korudu ve 33. dakika 56-54 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi.

Ümit Sonkol-Ofoegbu ikilisinin pota altındaki başarılı performanslarıyla kontrolü bir kez daha eline geçiren Best Balıkesir, Culpepper ve Yunus Akçay’ın sayılarıyla 12-0’lık seri bularak 35. dakikada farkı çift haneli sayılara çıkardı: 54-68. Konsantrasyonunu tamamen kaybeden rakibi karşısında tempoyu istediği gibi ayarlayan Best Balıkesir, karşılaşmadan 82-69 galip ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ