MENÜ

Adanaspor'dan sert açıklama

Trabzonspor maçı sonrası Adanaspor cephesinde Eyüp Arın'ın açıklamaları spor kamuoyunda gündeme bomba gibi oturmuştu. Turnucu Beyazlı ekip, bu açıklamaların ardından Süper Lig hakemleri ile sert bir açıklama daha yayınladı.

Adanaspor'dan sert açıklama

İşte Adanaspor cephesinden yapılan açıklama;

Kulübümüz, hakemlerin de hata yapmalarının kaçınılmaz olduğundan hareketle; geçmişten bugüne kadar hakem kararları ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştır. Ne var ki on seneyi aşkın bir süreden sonra tekrar Süper Lig’de yarışmaya hak kazandığımız 2016-2017 Sezonu’nun 14. Haftası itibariyle takımımızın oynamış olduğu müsabakaların sonucuna etki eden aşikar hakem hatalarını dile getirmek kaçınılmaz olmuştur.

Sezonun ilk müsabakası olan Adanaspor – Bursaspor müsabakasının 12. dakikasında futbolcumuz Magaye ceza sahası içerisinde düşürülmüş, lehimize verilmesi gereken penaltı verilmemiştir. Müsabaka 2-1 Bursaspor’un üstünlüğü ile sonuçlanmıştır.

İkinci hafta oynanan Kasımpaşa – Adanaspor müsabakasının 34. dakikasında Ronie ve 75. dakikasında Koman, ceza sahası içerisinde rakipleri tarafından düşürülmüş, her iki pozisyon için de penaltı kararı verilmemiştir. Müsabaka 1-1’lik beraberlikle sonuçlanmıştır.

Üçüncü hafta oynanmış Adanaspor – Gaziantepspor maçının 90+2. dakikasında rakip takım futbolcusu Barış Yardımcı kendi ceza sahası içerisinde topa eliyle müdahalede bulunmuşsa da bu bariz penaltıyı gerektirir pozisyona hakemler tarafından penaltı düdüğü çalınmamış ve müsabaka 0-0’lık eşitlikle sonuçlanmıştır. Rakip takımın ilgili oyuncusu müsabaka sonrasında verdiği röportajda topa elle müdahale ettiğini beyan etmiştir.

Dördüncü hafta deplasmanda oynanan ve rakibimiz Osmanlıspor’un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan müsabakada rakip takım futbolcusu N’diaye’nin atmış olduğu gol 48 cm ofsayttır. Aynı müsabakanın 81. dakikasında Osmanlısporlu Diabate, yerde yatan futbolcumuz Viera’ya kasti tekme atmış, ihracı gerektirir bu müdahaleye rağmen, müsabakanın hakemi Diabate’ye sarı kart göstermiştir. Osmanlıspor Kulübü müsabaka sonrasında resmi web sayfasında hakem hatalarını dile getirerek, bu şekilde kazanmayı arzu etmediklerini bildirmiştir.

Beşinci hafta oynanan Adanaspor – A.Alanyaspor müsabakasının 30. dakikasında rakibimizin bulduğu ilk golden önce rakip takım futbolcusu Omerou, kalecimizin hareket etmesini engelleyerek net bir faul yapmış, ancak hakemin bu pozisyonu devam ettirmesi neticesinde rakip takım futbolcusu Abdoulaye Ba golü bulmuştur.

Altıncı hafta deplasmanda A. Konyaspor’a karşı oynanan müsabakanın 72. dakikasında futbolcumuz Emre Uğur Uruç’a yapılan hareket, açık bir faul ve penaltıyı gerektirir bir müdahale iken hakem bu pozisyonu devam ettirmiş, birkaç dakika sonra ise rakibimizin kaydettiği golle müsabaka 1-0 sonuçlanmıştır.

Yedinci hafta oynanan Adanaspor – K. Karabükspor müsabakasında dakika 72’yi gösterdiğinde Magaye ceza sahası içerisinde düşürülmüş, hakem pozisyonu devam ettirmiştir. Müsabaka 2-1 takımımızın mağlubiyeti ile sonuçlanmıştır.

Onuncu hafta deplasmanda Ç. Rizespor’la oynanan müsabakada, Ç. Rizespor’un ikinci golünden önce Kweuke, aktif biçimde ofsayt pozisyonundadır. Hakemin pozisyonu devam ettirmesi sonucu kalemizde gördüğümüz golle 2-1 mağlup duruma düşsek de 85. dakikada bulduğumuz golle müsabaka 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştır.

Yukarıda sayılan hakem hatalarına, eski hakem Sayın Deniz Çoban’ın 10 Kasım 2016 tarihli ‘Altta Kalanın Canı Çıksın’ başlıklı yazısında birebir yer verilmiştir. Sayın Deniz Çoban ile kulübümüzün hiçbir bağlantısının bulunmadığı bilinmektedir. Kendisinin hakemlik geçmişine ve tecrübesi dayalı olarak kulübümüzün mağduriyetini objektif bir biçimde kaleme alan yazısı ile işbu serzenişlerimizdeki haklılığımız teyit edilmektedir. Maalesef, anılan yazının kaleme alındığı tarihten sonra da kulübümüz aleyhine yapılan bariz hakem hataları devam etmiştir.

Ligin on birinci hafta müsabakasında Beşiktaş ile yapmış olduğumuz maçın 71. dakikasında futbolcumuz Bekir Yılmaz, rakibi Atiba Hutchinson’la girdiği mücadele sonucunda müsabakanın hakemi tarafından direk kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilmiştir. Pozisyonun içerisinde bulunan rakip takım oyuncusu Atiba’nın hakemi uyararak pozisyonun kırmızı kartlık olmadığını belirtmesine rağmen, oyuncumuz ihraç sebebiyle 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmıştır.

Ligin on ikinci haftasında deplasmanda Antalyaspor ile oynadığımız müsabakada da vahim hakem hataları devam etmiş ve takımımız müsabakadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştır. Maçın 20. dakikasında Antalyasporlu Ramon Motta koluyla futbolcumuz Tevfik’in suratına kasti şekilde vurmuş, hakem bu pozisyonu geçiştirmiştir. Ramon Motta daha sonra Antalyaspor’un 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan müsabakanın golünü kaydetmiştir. Müsabakanın 42. dakikasında top, oyuncumuz Edgar’ın kontrolündeyken rakibi tarafından arkadan bir müdahaleye maruz kalmış ve hakemin oyunu devam ettirmesi sonucu gelişen atak kalemizde gol olmuştur. Bundan iki dakika sonra Ronei ile gelişen hızlı atağımız, futbolcumuzun ayağına basılması sonucunda sona ermiş ve hakem bu pozisyonu da devam ettirmiştir. Nihayet, aynı müsabakanın 59. dakikasında rakip takım futbolcusu Deniz Kadah, futbolcumuz Renan Da Silva’nın suratına yumruk atmış ve müsabakanın hakemi tarafından bu pozisyon da geçiştirilmiştir.

13. haftada oynanan Gençlerbirliği müsabakasında oyuncumuz Roni’nin rakip ceza alanından düşürülmesi de anlaşılamaz bir şekilde görmezden gelinmiştir.

Dün yaşananlar ise bize Süper Ligde hayat hakkı tanınmadığını açıkça ortaya koymuştur. Emek hırsızı bir futbolcunun kötü oyunculuk örneği hakemi aldatma çabası ancak fırsat bekleyen bir hakem tarafından kabul görebilirdi. Herkesin gördüğünü bir tek müsabaka hakemi farklı değerlendirmiştir. Bu durum insani hata olarak değerlendirilemez. Kasıt olmadıkça bu karar verilemez.

Bu noktada, müsabaka 4-1 iken iki defans oyuncusunu oyundan alıp yerlerine forvet oyuncularını oyuna alan ve müsabaka sonrasında pozisyonun penaltı olduğunu iddia eden Sayın Kazım Ersun Yanal’a da, olay anından Trabzon’dan ayrıldığımız ana kadar yöneticisinden taraftarına onurlu Trabzonspor’un onurlu destekçilerinin tamamının bu kararı kabul edilemez bulduklarını, bu şekilde galip gelmeyi arzu etmediklerini tarafımıza ilettiklerini bildirmek isteriz. Sayın Yanal benzer çok sayıda yorumu internet ortamında bulabilir. Hakem kararı ile eksik bırakılmış rakip karşısında 4-1’den sonra forvet oyuncularını oyuna alarak daha farklı bir skor hedefleyen Yanal emin olsun ki, Trabzonspor ve taraftarları kendisinden farklı olarak, hak edilmeyen başarıya itibar etmezler ve farklı skor kendisini olduğundan başarılı göstermeye yetmez.

Görüldüğü üzere, hemen her hafta takımımız aleyhine yapılan ve müsabakanın sonucuna etki eden hakem hataları, üzülerek belirtiyoruz ki izah edilebilir mahiyette değildir. Futbolun, oyuncuların yeşil alan üzerinde sergiledikleri emekleri karşılığında sonucun belirlendiği bir oyun olarak kalması gerekirken, bu hataların devam etmesi durumunda müsabaka sonuçlarını, lig sıralamasını ve hatta ligde kalacak takımları hakem hatalarının belirleyecek olması yönünde büyük bir endişe duyuyoruz. Şüphesiz ki, bu sıklıkta yapılan ve izahı mümkün olmayan hakem hataları kabul edilebilir de değildir. Sorunun kaynağını bulma ve giderilmesi hususunda yetkili, görevli ve sorumlu olan Kurul ve kişileri yukarıda belirtilen kararları, eğer bugüne kadar gözlerinden kaçmış ise, şimdi tek tek izlemelerini ve değerlendirmelerini talep ediyoruz. Kendilerini bizim yerimize koyarak yapacakları tespiti kamuoyu önünde onlarla tartışmaya hazırız.

Buna cesaretleri yoksa derhal görevi bırakmalı ve Türk Futboluna zarar vermeye son vermelidirler. Belirtmek isteriz ki, Türk Futbolcundaki kan kaybının son dönemdeki en büyük sebebi hakem atamaları ve akıl dışı hakem hatalarıdır. Kamuoyu, taraftarı oldukları Kulübün lehine veya aleyhine olması önemli olmaksızın bu tür hakem kararları ve hakemlerin müsabakanın neticesini belirleme noktasında oyuncuların önüne geçmesi neticesi Futbola olan ilgilerini hızla kaybetmektedir.Kendilerine, gelinen noktada o makamları işgal etmeye devam etmelerinin onurlu kişilere yakışan bir tavır olmayacağını hatırlatmak isteriz.

Kimseye borcu olmadan, onuru ve alın teri ile yarışarak Süper Ligde yarışma hakkı kazanan Adanaspor’un bu hakkını elinden almaya çalışanlar bilsinler ki, hem sahadaki onurlu, temiz mücadelemiz hem de kendileri ile mücadelemiz devam edecektir. Sebep olanlar hak ettikleri ile karşı karşıya kalana kadar mücadeleyi bırakmayacağız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ