MENÜ

Riekerink: Karar yönetimin

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Gaziantepspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Riekerink: Karar yönetimin

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink Florya'da basın toplantısı düzenledi.

Cim Bom'un patronu haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yardımcısı Orhan Atik'le ilgili soruyu yanıtlayan Hollandalı hoca, "Bu yönetimin kararı" yanıtı verdi.

Riekerink, "Yönetim menajerlere yetki verdi. Sizin yerinize hoca aranıyor. Bilginiz var mı?" sorusuna ise "Hayır" karşılığı verdi.

Riekerink'in diğer açıklamaları şöyle:

Teknik direktör olarak eleştirilere açık olmak gerekir. Siz ne yapıyorsanız, tersini yapmanızı söyleyecek insanlar olacaktır. Ama önemli olan takım ve takımın benim yolumdan gitmesi. Biz de bu yolda ilerliyoruz.

Çift forvet oynamak bizim için bir opsiyon. Ancak Galatasaray'ın başına geçtiğim ilk maç olan Eskişehir'de çift forvet oynamıştık. Ama istediğimiz sonucu alamamıştık. Adanaspor maçı da keza öyle. Almanya'da Leipzig çift forvet oynuyor. Ama kombinasyon çok önemli. Biz farklı düşünüyoruz, ama çift forvet oynamayacağımız anlamına gelmiyor.

'Komşunun çimleri her zaman daha yeşil gelir herkese'

Ben hoca olarak en iyi 11'i belirleyerek sahaya çıkıyorum. Bazen değişiklikleri ilk yarıda, devre arasında ikinci yarıda yaparsınız. İstatistik olarak bakmıyorum. Burada önemli olan şey benim oyunu nasıl okuduğumdur. Belli bir zamana bakmıyorum. A oyuncusu oynasa, B oyuncusu iyi olacaktır sizin gözünüzde. 'Komşunun çimleri her zaman daha yeşil gelir herkese'

Bir felsefe oturttuk. Yeteri kadar pozisyona giremediğimiz konusuna katılıyorum. Bunun üzerine çalışıyoruz. İlk yarının son virajı. Hedef 3 maçta en iyi sonuçları almak ve daha üst sıralara çıkmak.

Sahada bir bütün olarak oynuyoruz. Oyuncular da bütünün puzzle'ları. Rakibin yapısına göre, maç maç değerlendirmeler yapıyoruz. Kasımpaşa maçının son bölümünde iyi mücadele eden bir takım vardı. Burada değişiklik yapmamamdaki amaç düzeni bozmamaktı.

'Linnes herkese örnek oldu'

Linnes bizim için çok güzel bir örnek. Norveç Milli Takım oyuncusu. Oynadığı maçlar oldu. Onunla hep irtibat halindeyiz. Bazı maçlarda 18'e bile girmedi. Ama mücadelesini hep sürdürdü. Önemli bir duruş gösterdi. Antrenmanlarda hep yüzde 100'ünü gösterdi. Carole'ün cezasından ötürü sol bek oynadı ve 'Ben burdayım' mesajı verdi. Artık gönül rahatlığıyla söyleyebilirim bizim için önemli bir opsiyon.

Savunmanın görevi savunma yapmaktır. Bizim oyunumuzda beklerin hücum desteği önemli. Kasımpaşa maçında yediğimiz golde 2 bekimiz de ilerdeydi. Bu durumlarda dikkatli olmak gerekiyor. Asist konusunda beklerin görevi önemli. Yaptıkları ortalarda 18 içerisinde arkadaşlarının aldığı pozisyon da önemli.

SAYFAYI GÜNCELLEYİNİZ

Haberin Devamı
YORUM YAZ