MENÜ

Florya'da operasyon!

Galatasaray'da Yardımcı antrenör Orhan Atik’in görevine sürpriz şekilde son verilmesinin gerekçelerini, muhabirimiz Metin Karabaş yazdı...

Florya'da operasyon!

Dün sabah saatlerinde gündeme düşen haber, Galatasaray camiasında şok etkisi yarattı. Yönetim, yardımcı antrenör Orhan Atik’le yolların ayrıldığını duyururken, kararın arkasındaki sebep merak edilmeye başlandı. İşte Florya’daki operasyonun detayları...

Son haftalarda özellikle teknik direktör konusunda çalkantılı günler geçiren Galatasaray’da, Riekerink’in kredisinin azaldığı konuşulurken flaş bir gelişme yaşandı. Galatasaray alt yapısında yıllarca görev almış Orhan Atik ile yollar ayrıldı.

Aslında sezon başından bu yana Atik’in gerek Riekerink ile gerekse de bazı yerli oyuncularla anlaşmazlıklar yaşadığı kulaktan kulağa konuşulmaya başlanmıştı.


Dialiba Diabang, AVM'de saldırıya uğradı!


Riekerink’i karşısına alınca

Özellikle Riekerink’in ilk döneminde daha etkin olan Orhan hoca zamanla daha pasif bir rol almaya başladı. Tabii ki bunda Riekerink’in kulübeye alıştıkça ‘Buranın tek patronu benim’ demesinin etkisi büyüktü. Hem Hollandalı hoca ile hem de oyuncularla zaman zaman karşı karşıya gelmek sonun başlangıcı oldu.

Emekli olup çalışmak istedi

Bu ayrılıkta en tuhaf nokta ise yönetimin ‘Orhan Atik emekli oldu’ demesiydi. Bir süre önce emekli olup Galatasaray’daki görevine devam etme talebinde bulunan Atik, bu isteğin kulüpteki geleceğine doğrudan etki edeceğini düşünemedi. Yönetim de bu isteğe ‘Emekli edilen personelle çalışmama prensibindeyiz’ cevabını verdi ve yollar ayrıldı. Tabi ki bu emeklilik kılıfı hiçbir gerçeği örtmez.

Mantıkla açıklamak çok zor

Şampiyonluk yarışında var olmak isterken yardımcı çalıştırıcını emekli etmek mantıkla açıklanabilecek bir durum değil. Hele ki bu kararı Riekerink’e danışmadan vermek Hollandalı’yı da yok saymak anlamına gelir. Fakat Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıran teknik adamların nasıl gönderildiklerini düşününce bu durum bizim için tuhaflığını yitiriyor.


Son dakika.. Galatasaray'dan resmi açıklama


Yönetimden tesis çıkarması

Orhan Atik’in görevine son verilmesiyle beraber kulüp başkanı Dursun Özbek ve Sportif A.Ş. yöneticisi Alp Yalman, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yolunu tuttu. Burada teknik heyetle bir transfer zirvesi gerçekleştiren ikili, ardından oyuncularla bir araya gelip hem maddi konularda güvence verdi hem de sezonun geri kalanıyla ilgili destek mesajlarını iletti.

Madde madde neler yaşandı?

1-Oyuncuların bir kısmı, sürekli eleştirdiği ve çok konuştuğu için Orhan hocadan rahatsızdı.

2-Riekerink’e çok fazla müdahale etmesi hem oyuncuları hem de Hollandalı’yı sıkmaya başladı.

3-Nazifoğlu, “Riekerink ekibiyle daha iyi ilişki kurmalı” diyerek Orhan Atik’i işaret etti.

4-Geçen sezon Yasin Öztekin, bu sezon Sinan Gümüş’le yaşadığı tartışma prestijini azalttı.

5-Ayhan Akman göreve başladıktan sonra, yönetim iki yardımcı hocaya fazla bulmaya başladı.

6-Hem emekli olup hem de kulüpteki görevine devam etmek istemesi Orhan Atik’in ipini çekti.

Kararı duyunca çıldırdı

Haberi tesiste idmana çıkmaya hazırlanırken alan Orhan Atik, görevine son verildiğini öğrenince küplere bindi. 49 yaşındaki çalıştırıcının kararı duyunca bağırıp çağırarak tepki gösterdiği öğrenildi.


(ÖZET) Galatasaray-Gaziantepspor maç sonucu: 3-1


Haberin Devamı
YORUM YAZ