MENÜ

Baskonia - Darüşşafaka Doğuş maçı saat kaçta hangi kanalda şifresiz yayınlanacak?

Euroleague'de Baskonia - Darüşşafaka Doğuş 11. hafta maçında İspanya'da kozlarını paylaşacak. Baskonia - Darüşşafaka Doğuş maçı saat kaçta hangi kanalda şifresiz yayınlanacak? Maçın detayları fanatik.com.tr'de olacak.

Baskonia - Darüşşafaka Doğuş maçı saat kaçta hangi kanalda şifresiz yayınlanacak?

Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague'de bu akşam İspanyol Baskonia ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, Baskonia’yı yenerek hem 3 haftalık galibiyet hasretini sonlandırmak hem de üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

İspanya’nın Bask bölgesinde Vitoria-Gasteiz şehrindeki Fernando Buesa Arena’da oynanacak maç, saat 23.00’te başlayacak ve TRT Spor'dan şifresiz yayınlanacak.

Darüşşafaka Doğuş, bu sezon geride kalan 10 maçta 5’er galibiyet ve yenilgi aldı. Son 3 maçta rakiplerine üstünlük kuramayan yeşil-siyahlılar, THY Euroleague'de 7. sırada bulunuyor. Bu sezon çıktığı 10 maçın 6’sını kazanan Baskonia, Türk takımları Anadolu Efes, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank’ı mağlup etti. İspanyol temsilcisi, ligde 5. sırada yer alıyor.

Yeşil-siyahlı ekipte sakatlığı bulunan ABD’li forvet Marcus Slaughter, Baskonia maçında forma giyemeyecek. Sakatlığı düzelen ABD’li forvet Luke Harangody ise karşılaşmanın kadrosuna dahil edilecek.

Baskonia - Darüşşafaka Doğuş maçı saat kaçta hangi kanalda şifresiz yayınlanacak


Baskonia geçen yıl Final-Four oynadı

EuroLeague’in lisans sahibi 11 takımından biri olan Baskonia takımı bu turnuvanın en gedikli takımlarından birisi. Kuruluşundan beri Euroleague’de yer alan Baskonia, 2001 ve 2005’te final oynama başarısı gösterirken geçen sezon da Final 4’a yükselmiş ve yarı finalde Fenerbahçe’ye uzatmada mağlup olmuştu.

Baskonia, son 20 yılda sponsorları sebebiyle birçok isim değiştirdi. Önce Taugres, Tau Ceramica, Caja Laboral ve Laboral Kuxta isimlerinden sonra bu sezon sponsorsuz ismine dönen takımın logosu de değişti.

Baskonia, yaz aylarında geçen yılki başarılı kadrosundan Davis Bertans, Bouroussis, Adams, Causeur, James gibi oyuncuları kaybetti. Buna karşılık NBA’den İtalyan yıldız Bargnani’nin yanı sıra Shane Larkin, Rodrigue Beaubois ile Johannes Voigtmann’ı kadrosuna kattı. Son olarak bu hafta içi eski oyun kurucusu Arjantinli Pablo Prigioni de ara transfer olarak takıma katıldı.

Baskonia - Darüşşafaka Doğuş maçı saat kaçta hangi kanalda şifresiz yayınlanacak


Daçka deplasmanda 3 kez kazandı

Daçka bu sezon Euroleague’de bu sezon deplasmandaki 5 maçtan 3 galibiyet çıkardı: İlk üç deplasmanda Kızılyıldız, Unics Kazan ve Zalgiris’i yenen Daçka daha sonra Galatasaray ve Panathinaikos’a yenildi.

Baskonia - Daçka maçı öncesi notlar

Darüşşafaka Doğuş bu sezon EuroLeague’deki en farklı galibiyetini 6. haftada CSKA Moskova karşısında aldı: 91-83.

Daçka bu sezon rakiplerini maç başına 14.2 top kaybına zorluyor ve bu kategoride Euroleague’de üçüncü sırada bulunuyor.

Darüşşafaka Doğuş kaptanı Ender Arslan, bu sezon Galatasaray karşısında kariyerinin 241’inci Euroleague maçına çıktı. Ender, bu hafta da forma giydiği takdirde 242 maça ulaşacak ve Euroleague’de en çok forma giyen Türk oyuncu Kerem Gönlüm’ü yakalayacak.

Daçka, bugüne kadar İspanyol takımlarıyla dört farklı turnuvada toplam 12 maç yaptı ve bunların 4’ünü kazandı. Daçka geçen sezon ise Euroleague’de Unicaja Malaga ile dört maç oynadı ve sahasındaki 2 maçı kazanmayı başardı.

Darüşşafaka Doğuş’un Euroleague’de en skorer oyuncuları iki Amerikalı Will Clyburn ve Brad Wanamaker. Her iki oyuncu da maç başına 14 sayı ortalamayla mücadele ediyor.

Amerikalı guard Scottie Wilbekin maç başına 1.7 top çalmayla tüm Euroleague’de 3’üncü sırada bulunuyor. Brad Wanamaker ise 1.5 top çalmayla 5’inci sırada.

Wilbekin aynı zamanda serbest atış yüzdesinde dördüncü sırada. Wilbekin bu sezon kullandığı 36 serbest atışın 32’sini çemberden geçirdi ve yüzde 88.9’luk bir ortalama yakaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ