MENÜ

Alper Potuk: Şampiyonluğun en güçlü adayıyız

Sarı lacivertli futbolcu Alper Potuk, Fenerbahçe Gazetesi'nin 156. sayısına özel röportaj verdi. Alper, şampiyonluğun en güçlü adaylarından olduğunu söyledi.

Alper Potuk: Şampiyonluğun en güçlü adayıyız

Alper Potuk, Fenerbahçe Gazetesi'nin 156. sayısında yer alan röportajında, şampiyonluğun en güçlü adayının Fenerbahçe olduğunu söyledi. İşte 25 yaşındaki futbolcunun verdiği röportajın tamamı:

2013 yılında Eskişehirspor’dan, Fenerbahçe'ye transfer oldun. Geldiğin ilk senede de şampiyonluk sevinci yaşadın. Geldiğin günden bu yana performansını değerlendirir misin?

“Fenerbahçe'de 3 yıl geçti. Bu sene 4. senem. Fenerbahçe'ye geldiğim ilk yılımda şampiyonluk yaşadım. Son iki senede de son haftalarda şampiyonluğu kaybettik. Çok güzel anılarım oldu. 3 senede çok iyi arkadaşlıklar edindim. Fenerbahçe dışında sevmeyenimiz de oldu. Emre abinin de (Emre Belözoğlu) bir sözü vardı o hep aklıma gelir. ‘Fenerbahçe için insanlarla dost olduk, Fenerbahçe için insanlarla düşman olmak da güzel’ diye…"

Geçtiğimiz günlerde oynanan Galatasaray maçıyla birlikte Spor Toto Süper Lig kariyerinde 200. maça çıktın. Galatasaray maçındaki duygularını anlatır mısın? Ligde attığın unutamadığın golleri söyler misin?

“Fenerbahçe’de 4.senemdeyim. Ligde de 200. maçıma çıktım. 25 yaş olarak iyi bir istikrar yakaladığımı düşünüyorum. Çok gururluyum, inşallah daha nice 100’ler, 200’ler kısmet olur. Bu 200.maçın da Galatasaray maçına gelmesi benim için ayrı bir önemi vardı. O maçı da iyi bir skor ile kazandık. O yüzden çok mutlu oldum. Unutamadığım goller ilk Samsunspor’a Süper Lig’de attığım gol vardı. O golü unutamadığım gollere arasında gösterebiliriz. Fenerbahçe forması ile de Osmanlıspor ve Kasımpaşa’ya attığım golleri unutamadım.”

Hollanda basını: Feyenoord'a soğuk duş

“Sahada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum”

Birçok mevkide görev yapan futbolculardansın. Orta sahada veya kanatlarda oynuyorsun. Sahada da bitmek tükenmek bilmeyen enerjin var. Bunu neye borçlusun?

“Ben futbola orta saha olarak başladım. Fenerbahçe’ye de ön libero olarak transfer oldum. Fenerbahçe’de ilk senemde ön libero olarak devam ettim. 2. senenin başında sol kanattan bir arkadaşım sakatlanmıştı. Onun yerine bir maç sol kanat oynamıştım. O maçta da iyi oynadım. O maçtan sonra da hocalarım, beni zaman zaman kanatlarda kullanmaya başladı. Ben de gerek orta saha, gerek kanatlar olsun elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sene de Advocaat hocamıza geldiğinde söyledim. ‘Ben orta saha oyuncusuyum. Orada da bir denerseniz iyi olur’ diye. Hocamız da denedi. Geçen gün de orta sahada daha verimli olduğumu söyledi. Fakat ben hep söyledim, yine söyleyeyim. Fenerbahçe forması giyiyorsak, nerede oynadığımız önemli değil. Sağda, solda, önde, arkada önemli olan sahada olmaktır. Ben de sahada olduğum sürece, elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum.”

“Bütün hocaların iyi taraflarını örnek almaya çalışıyorum”

Sezon başında takımda birtakım değişiklikler oldu. Yeni futbolcular transfer edilirken, Advocaat da Fenerbahçe'nin başına sezon başı geçti. Teknik direktör Advocaat ile ilgili ne söylemek istersin?

“Advocaat, Fenerbahçe’de 4. hocam. Kendime bütün hocaların, iyi taraflarını örnek almaya çalışıyorum. Bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Advocaat hoca da geldiğinde bize çok samimi, baba can olarak yaklaştı. Sürekli antrenmanda olsun veya antrenman dışı herkes ile arası iyi. Sadece oynayan oyuncularla değil, oynamayan oyuncular ile de arası iyi, Herkese olumlu ve güzel yaklaşıyor. Herkesin bir anda unuttuğu birini kadroya koyup, maçın yıldızı yapabiliyor. Şuan iyi bir hava yakaladık. İnşallah bunu sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz.”

Kadıköy’de oynanan Beşiktaş maçı hakkında neler söylemek istersin?

Beşiktaş maçını tek kale oynadık. Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Rakibimize hiç pozisyon vermedik. 2-3 pozisyona girdik, denedik olmadı. Takım olarak oldukça üzüldük. Taraftarımıza galibiyet armağan etmek istiyorduk. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Gün geçtikçe performansımız artıyor. Ligi zirvede bitireceğimize inanıyorum.”

Volkan Demirel tarihe geçti

“Her oynayan arkadaşım elinden gelenin en iyisini yapıyor “

Fenerbahçe birbirinden kaliteli futbolculardan kurulu. Senin mevkiinden de oynayabilecek arkadaşların var. Forma rekabeti için neler söylemek istersin?

“Forma rekabeti takımımız için gerçekten önemli. Örnek verecek olursak, bir maç iyi oynamadığımız zaman, diğer hafta yerimize arkadaşımız oynar. O yüzden de bence başarıya giden yol da bu. Her oynayan arkadaşım elinden gelenin en iyisini yapıyor.”

“Taraftarlarımızın olduğu her maç takımımız iki kişilik mücadele ediyor”

Fenerbahçe lige iyi başlamasa da, son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu gösterdi. Lig oldukça uzun bir maraton, ligin sonu için neler söylemek istersin?

“Sezona bize yakışmayan başlangıç yaptık. Sezon başı özellikle Kadıköy’de, bize hiç yakışmayacak şekilde puanlar kaybettik. Daha sonralar da biraz kendimizi topladık. Taraftarlarımızın desteği ile de daha iyi maçlar kazandık. Daha iyi yerlere geldik. Taraftarlarımız da bundan sonra bizi yalnız bırakmasınlar. Çünkü onların olduğu her maç takım iki kişilik mücadele ediyor. Taraftarlarımız, takımımıza çok enerji veriyor. Taraftarlarımız geldiği sürece dediğim gibi herkes iki kişilik, üç kişilik oyun performansı sergiliyor.”

Volkan Demirel tarihe geçti

“İlk hedefim Fenerbahçe’de uzun yıllar kalmak”

Gelecek için hedeflerinden bahseder misin?

“Herkesin bir hedefi vardır. Benim de hedeflerim var. Öncelikle Fenerbahçe’de 1.5 sene daha kontratım var. Kontratım bittiğinde, yöneticilerimiz eğer uzatmak isterlerse ben hiç düşünmeden seve seve imzayı atarım. Ama şimdilik ilk hedefim, Fenerbahçe’de uzun yıllar kalmak ve takımda kaptan olmak.”

“Taraftarlarımız arkamızda olduğu sürece her zaman başarılı oluruz”

Son olarak Fenerbahçe taraftarına mesajın var mı?

“Taraftarlarımız dediğim gibi bizi her maç, deplasmanda ve mabedimizde yalnız bırakmasınlar. Sezon başında onları biraz üzdük. Ama artık onlar bizi yalnız bırakmadıklarında, bizim neler yapabileceklerimizi gördüler. Taraftarlarımız arkamızda olduğu sürece her zaman başarılı oluruz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ