MENÜ

'Hakemin verdiği karar yanlış'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 6-0’lık Dinamo Kiev yenilgisi ile veda eden Beşiktaş’ın inanılmaz bir hakem kararı ile sahada 10 kişi kaldığını söyledi.

'Hakemin verdiği karar yanlış'

Abdullah Avcı, turuncu-lacivertli takımın İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri’ndeki antrenmanı öncesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ın deplasmanda, Dinamo Kiev’e farklı mağlup olduğu mücadeleyi değerlendirdi. Beşiktaş’ın, Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesinden dolayı üzgün olduğunu belirten Avcı, "Avrupa’da yarışabilmek için lobiler, güçler ve ilişkiler önemlidir. Bunları da geliştirmemiz gerekiyor. Maça gerçekten kötü başladık. Uluslararası seviyede yenilmeyecek bir gol yedik. Bunları bir kenara atarsak oyuncu grubunun hatalarını gözardı etmiş oluruz. Beşiktaş’ın tekrar devreye girdiği, iyi oynamaya başladığı ve bir golün her şeyi değiştirebileceği durumda inanılmaz bir hakem kararı geldi. Biz de şaşırdık." diye konuştu

Türkiye Ligi’nin ve Avrupa kupalarının standardının aynı olmadığını kaydeden Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’de çok kolay fauller veriliyor ama bu hakemin verdiği yanlış kararı silmez. Hakemin verdiği karar yüzde yüz yanlıştır ama sonrasında Beşiktaş’ın toparlanması gerekiyordu. Bu kararın arkasına sığınıp topu tamamen hakemin üzerine atamayız. Beşiktaş maçı hakem hatası yüzünden kaybetmiş olabilir ama bu farkın açılmasının tek sebebi değil. Hepimiz dün akşam Beşiktaşlıydık ve kazanacağına da inanıyorduk. Üzüldük. Çünkü ülke adına son derece önemli bir müsabakaydı. "

"Oyuncu grubu üzerinde baskı oluşturuyoruz"

Avcı, Türk takımlarının üzerinde fazla baskı oluşturulmasının da futbolcuları olumsuz etkilediğini belirtti. Futbolda baskı ve kaygıların fazla olduğunu ifade eden Avcı, "Dinamo Kiev sahaya kaygısız çıktı ve çok rahattı. Biz hep kaygılarla oyuncu grubunun ve camiaların üzerinde büyük baskı oluşturuyoruz. Bu da sahanın içinde gerginlikleri getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ