MENÜ

Galatasaray'da taktik değişti

Galatasaray, dün idman yapmak yerine paintball oynadı, muhabirimiz Metin Karabaş bu yeniliğin sebeplerini yazdı...

Galatasaray'da taktik değişti

Otorite sorunu Riekerink’le tavan yaptı. Yönetimin hafta içinde yaptığı uyarılar dikkate alınmış olacak ki, dün idman yerine paintball oynandı. Ardından tüm takım yemek yedi. Ancak ben bunun bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü bu yöntem daha önce de denendi ve başarısız oldu.

Galatasaray’da bitmek bilmeyen gruplaşma ve her gelen hocayla ilgili otorite sorunu tartışması Riekerink’le birlikte tavan yaptı... Hem yönetim hem de Riekerink bu durumu kabul etmese de ortaya çıkan tablo ortada. Hemen her maçta oyuncularının kenara gelirken verdiği tepki, futbolcuların yan yana gelmeme çabalarını görmemek imkansız. Kadro kalitesi için her şeyi yaptığını düşünen yönetim bir hafta boyunca Florya’ya adeta kamp kurdu. Başkan Dursun Özbek’in de bu durumdan duyduğu rahatsızlığı hem hocaya hem de oyunculara ilettiği biliniyor. Bu uyarılar dikkate alınmış olacak ki, Riekerink dün yapılması planlanan antrenmanı iptal etti ve sosyal aktivitelere yöneldi. Önce paintball partisi ardından sadece oyuncuların katıldığı bir yemek düzenlendi.

Kulağa hoş gelse de...

Tabii ki bu durum kulağa hoş gelse de faydası olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu taktik daha önceki antrenörler tarafından da denenmiş fakat uzun vadede pozitif sonuç alınamamıştı. Florya’ya medya sarhoşluğuna kapılmayacak bir yönetici gelmedikçe ve oyuncu merkezine girmeyen bir çalıştırıcı olmadıkça bu sorun çözülmez. Kronikleşmiş bu sorunun halının altına süpürülerek çözülmesi mümkün değil.

Forma adaleti sağlanmalı

Günü kurtarmak ise sadece iyi saha sonuçlarının devam etmesi ile mümkün. Burada en büyük rol Riekerink’e düşüyor. Hollandalı hoca forma adaletini birkaç oyuncudan çıkartıp takımın geneline yayarsa işler yoluna girebilir. Aksi takdirde yönetimin talebi ile gerçekleşen yemekler göstermelikten öteye gitmez. Bunun için de formayı isme göre değil hak edene vermek lazım. Bu adalet sağlanırsa oyuncular hocasına daha fazla güvenecektir. Güven duyan her oyuncu da kendisi için değil, forma için mücadele edecektir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ