MENÜ

Football Leaks | Ezequiel Lavezzi ve Eden Hazard bombaları!

Wikileaks'in politik sızıntıları açıklamasının ardından spor ve futbol dünyasını da Football Leaks sarsmaya devam ediyor. Son bombalar ise Fransız medyasından geldi... Eden Hazard ve Ezequiel Lavezzi'nin dudak uçuklatan sözleşmeleri ortalığa saçıldı!

Football Leaks | Ezequiel Lavezzi ve Eden Hazard bombaları!

Fransız Gazetesi Le Soir, birçok Avrupalı oyuncunun kazandığı ücretleri ve sözleşme detaylarını Football Leaks'i kaynak göstererek verdi.

Lavezzi'ye ayda 2,5 milyon dolar!

Gazetedeki habere göre, Paris Saint Germain'den Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Arjantinli orta saha Ezequiel Lavezzi, ayda tam 2,5 milyon dolar kazanıyor.

Yıldız oyuncu Hebei takımına transfer olduğu dönem yılda 8 ilâ 15 milyon euroluk bir rakam kazanacağı belirtilmişti.

Lavezzi'nin sözleşmesinin 23 aylık bir dönemi kapsadığı ve toplamda kazanacağı paranın 56 milyon dolar olacağı belirtildi.

Bu da Arjantinli yıldızı, dünyada en çok kazanan 5 oyuncudan biri yapıyor.

(ÖZET) Dinamo Kiev Beşiktaş maç sonucu: 6-0

Hugo Lloris kaybetse de 4 bin euro cepte!

Tottenham'ın 29 yaşındaki Fransız kalecisi Hugo Lloris de Football Leaks'e takılanlar arasında...

Yine Le Soir'da yer alan habere göre; tecrübeli kalecinin sözleşmesinde "kaybetme bonusu" da yer alıyor. Tottenham ligde bir maçtan galip ayrılırsa, Lloris 8 bin euro prim alıyor. Ancak işin şaşırtıcı yanı, Fransız kaleci takımı kaybetse de prim alıyor. Bu ücret de 4 bin euro...Gazetenin konuyla ilgili haberinde oyuncunun sözleşmesiyle "Yenilginin üzüntüsünü yumuşatmak için ne güzel bir çözüm" denilerek dalga geçiliyor.

Eden Hazard'a büyük ödül: 2,4 milyon euro!

Football Leaks'in verdiği detaylar arasında Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard'ın kazandığı paralar da var.

Oyuncunun 2012'de Lille'den transfer olduğu dönemde Chelsea'nin Fransız kulübüne 40 milyon euro ödediği belirtilmişti. Gazeteye göre u ücret 40 değil, 35 milyon euro... Aradaki 5 milyon euroluk farkın nedeni ise açıklanmadı.

Sözleşmedeki tek ve ilginç bonus!

Hazard'ın Chelsea'yle imzaladığı ilk sözleşmede tek bir bonus maddesi olması da dikkat çekiyor. Buna göre oyuncu Premier Lig'de yılın oyuncusu seçilmesi halinde ekstra 2,4 milyon euro kazanacaktı ki bu başarıya da geçen sezon ulaştı. Yani 2,4 milyon euroyu kazandı.

Belçikalı yıldızın ayrıca 5 milyon euro olan yıllık kazancının da 2015'te yenilenen sözleşmeyle 2 katından fazlaya, yaklaşık 12,4 milyon euroya çıkarıldığı iddia edildi.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr


Çinliler çıldırdı! Carlos Tevez'e büyük servet...

Haberin Devamı
YORUM YAZ