MENÜ

Beşiktaş Lucas Pratto'yu transfer etmek istiyor

Kara Kartal, ara transfer döneminde takıma yeni bir golcü kazandırmak için düğmeye bastı. Siyah-Beyazlı yönetimin, Brezilya ekibi Atletico Mineiro’nun Arjantinli yıldızı Lucas Pratto’yu gündemine aldığı ortaya çıktı.

Beşiktaş Lucas Pratto'yu transfer etmek istiyor

Bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da önemli başarılar elde etmeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, ara transfer dönemi için çalışmalarına şimdiden başladı.

Bu doğrultuda Ocak ayında takımın stoper, sol kanat ve forvet bölgelerine takviye yapmayı planlayan yönetim, aradığı hücumcuyu Brezilya’da buldu. Güney Amerika’da temaslarını sürdüren kulübün scouting ekibinin, listeye Atletico Mineiro’nun Arjantinli yıldızı Lucas Pratto’yu eklediği ortaya çıktı. Siyah-Beyazlı ekiple bu yaz 46 maçta 20 gollük performans sergileyerek takımına büyük katkı yapan 28 yaşındaki oyuncu için idarecilerin, Başkan Fikret Orman’ın onay vermesinin ardından resmi temaslara başlayabileceği öğrenildi.

Değeri 5 milyon euro

Takımıyla 2018 yılının sonuna kadar sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki futbolcu, hem yerden hem de hava toplarından oldukça etkili bir forvet olmasıyla tanınıyor. İstikrarlı bir isim olmasıyla bilinen Pratto, daha önce İtalya Serie A ekibi Genoa’da görev yapıp Avrupa macerası yaşamıştı. 2 sezondur Atletico Mineiro’da forma giyen tecrübeli futbolcunun şimdiki değerinin 5 milyon Euro olduğu bildirildi.

Arjantin’in son gözdesi

Arjantin Milli Takımı’nda da görev yapan Lucas Pratto, Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde 4 maça çıkıp 2 gollük performans sergilemişti. Arjantin’in teknik adamı Edgardo Bauza’nın değişilmez isimleri arasında yer alan Pratto’nun, başarılı Milli Takım performansı sonrasında hem kendi ülkesinden hem de Avrupa’nın birçok kulübünden teklifler aldığı konuşuluyor.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ