MENÜ

Aziz Yıldırım: Öyle demek istemedim

Başkan Yıldırım, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek, “Obradovic, dünyanın en iyilerinden biri. Federasyon ona danışsın, faydalansın. Ben bunu demek istedim” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım: Öyle demek istemedim

Aziz Yıldırım gündeme damga vuran, “Obradovic’in milli takımı da çalıştırmasını isterim” sözleriyle ilgili Gökhan German’a konuştu: Öyle demek istemedim.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısında, “Obradovic’i milli takım coachu olarak görmek isterdim” sözleriyle gündeme damgasını vurdu. Ancak başkan bu açıklamasını daha sonra düzeltti.

Toplantı sonrası görüştüğümüz Yıldırım, “Öyle demek istemedim. Obradovic, dünyanın en iyi coachlarından biri. Basketbol Federasyonu da ondan faydalanmalı. Basketbola hizmet edenlere, sana, bana herkese gelip sorsunlar, danışsınlar. Bunu demek istedim. Yoksa bu yoğun dönemde hem milli takım, hem kulüp takımı çalıştırmanın zor olduğunu biliyorum” dedi.

‘İmzayı kalplerde attık’

Aziz Yıldırım, imza töreninde ise şunları söyledi: “Bugün Türkiye’de olmayan hadiselerden birine imza atıyoruz. Basketbolda tarihi bir insan olan Obradovic ile yeni sözleşme imzalıyoruz. Kendisi ile bu imzayı kalplerde atmıştık, bugün de resmiyete döküyoruz. Obradovic, basketbolda tarih olan bir insan, kişiliği ve karakteri çok düzgün bir insan. Oynanan basketbolun dünya çapında seyredilmesini, salonların dolmasını sağlayan biri. Birlikte inşallah daha da büyüyeceğiz. Geçen hafta oynadığımız Real Madrid maçı 200 ülkede canlı gösterildi. Bunun bir maddi karşılığı olmaz. Geçen yıl Euroleauge’de 2. olduk. Umarım bu sene İstanbul’da oynanacak olan Final-Four’a kalıp bu sefer taraftarımızın önünde kupayı kazanırız.”


Adanaspor'da Sergen Yalçın sesleri


‘Sponsorlar korkuyor’

“Türkiye’de kulüplerle sponsorluk ilişkisi son 10 senedir başladı ama tam anlaşılamadı. Basketbol takımımız artık dünya devi oldu. Bizdeki sponsorlar, diğer kulüp taraftarından tepki göreceğini düşünerek anlaşmaya kolay yanaşmıyor. Yurtdışına gidip orada daha aşağıdaki kulüplere sponsor oluyorlar. Bu akılsız düşünce değişmeli. Ozan bey (Balaban) yurtiçinde ve dışında firmalarla görüşüyor. Önümüzdeki sezon takımımızın önüne bir isim koyabiliriz.”


Maret Balkestein-Grothues Fenerbahçe’de

Haberin Devamı
YORUM YAZ