MENÜ

(ÖZET) Feyenoord - Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Feyenoord deplasmanında müthiş bir galibiyet aldı ve grubunu lider olarak tamamlayarak, seri başı olarak adını son 32'ye yazdırdı. Kanarya'da Moussa Sow 22. dakikada harika bir röveşata golü atarak yine klasını gösterdi.

(ÖZET) Feyenoord - Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Fener, Hollanda'yı susturdu

Kurda sormuşlar, "ensen neden kalın?" diye, "Kendi işimi kendim yaparım" demiş...

Fenerbahçe de, ikili ve üçlü averaj hesaplarının kafaları altüst ettiği bir zamanda herkesi bu yükten kurtardı, Feyenoord'u deplasmanda mağlup ederek hem ülke puanına katkı yaptı hem de adını ikinci tura, üstelik seri başı olarak yazdırdı. 90 dakikanın büyük bölümünde kontrolü elinde bulunduran Sarı Lacivertliler, 22. dakikada Sow'un iyi takipçiliği ve harika röveşatasıyla golü buldu ve maç sonuna kadar da skoru korumayı başardı. Volkan Demirel kritik anlarda hata yapmazken, Van Persie ise etkisizdi.

Maçtan dakikalar...

At bunu Alper...

7. dakikada Fenerbahçe Feyenoord karşısında gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ortayı yapan Alper Potuk, sol taraftaki Sow'u gördü. Sow geriye Hasan Ali'ye çıkardı. Hasan Ali'nin gelişine ortasında topu, atağı başlatan Alper aldı ve bomboş pozisyonda topu yan ağlara vurdu.

Alper Potuk'un çok daha iyi bir vuruş çıkarması gerekirdi.

Penaltı mı?

11'de Fenerbahçe bu kez Lens'le çok tehlikeli geldi. Heijden'in büyük hatasında topu kapan Lens, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve Eric Botteghin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe burada penaltı bekledi ancak hakem 'Devam' dedi.

Seken top, Sow'un önünde kaldı. Senegalli'nin şutu ise çok kötüydü... Sow bunu gol yapmalıydı.

Feyenoord-Fenerbahçe maçında penaltı skandalı!

Bravo Volkan!

15'te bu kez Feyenoord tehlikeli geldi. Dirk Kuyt'ın sağ kanattan ortasında Jens Toornstra ön direkte kafa vuruşunu yaptı ancak Volkan Demirel çok sert gelen bu topu müthiş çıkardı. Bravo Volkan...

Yine Sow, yine röveşata, yine gol!

22. dakikada Moussa Sow, harika bir röveşatayla topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe 1-0 önde...

Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde Alper Potuk kafayla topa yükselik kazandırdı. Savunmada Rick Karsdorp kafayla topu kalecisine aktarmak isterken araya Moussa Sow girdi ve harika bir röveşata ile topu ağlara gönderdi.

Kjaer vurdu, kaleci çıkardı

25. dakikada Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı.

Jeremain Lens'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Simon Kjaer altıpas önünde uygun durumda kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Brad Jones parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Dick Advocaat: Gelecek sezon daha çok...

Direkten döndü!

45+1'de Feyenoord, ilk yarının son anlarında beraberlik golüne çok yaklaştı.

Jens Toornstra'nın sol kanattan yerden çevirdiği topa Tonny Vilhena ceza alanı hemen içinden sol ayağıyla güzel bir şut çıkardı. Top yan kale direğine çarparak auta gitti.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı, ilk 45 dakikaya oranla çok daha düşük tempoda başladı.

İki takım da pozisyon bulmakta zorlanırken, Feyenoord'un çabalarını Fenerbahçe orta sahada engellemeyi başardı.

Sow'dan büyük hata!

62'de Moussa Sow'un hatalı pasında araya giren Nicolai Jorgensen, pasını Dirk Kuyt'a verdi. Kuyt'ın sağ çaprazdan sert vuruşu az farkla auta gitti. Sow'dan büyük hata...

Kuyt deniyor ama...

70'te Tonny Vilhena sağ kanattan çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, Dirk Kuyt ön direkte kafa vuruşunu yaptı ancak top Volkan Demirel'in kontrolünde yandan auta gitti.

71'de Fenerbahçe, maçtaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Volkan Şen, Jeremain Lens'in yerine oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe'de Martin Skrtel cezalı duruma düştü

Sakin ol Bilal!

80. dakikada Bilal Başacıkoğlu'nun uzak mesafeden şutu farklı şekilde auta gitti.
Bilal'in, oyunda kaldığı ikinci yarı boyunca gereksiz şekilde ortamı germesi dikkatlerden kaçmadı.

90 dakika 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona ererken, Sarı Lacivertliler A Grubu'nu 13 puanla lider olarak tamamladı. Feyenoord ise 7 puanla, 12 puanlı Manchester United2ın ardından grubu 3. bitirdi ve Avrupa'ya veda etti.


İşte iki takımın maç kadroları:

Feyenoord:

Brad Jones - Rick Karsdorp - Jan-Arie van der Heijden - Karim El Ahmadi - Nicolai Jørgense - Tonny Vilhena - Eljero Elia - Miguel Nelom - Dirk Kuyt - Jens Toornstra - Eric Botteghin

Yedekler:

Par Hansson - Bilal Başacıkoğlu - Steven Berghuis - Renato Tapia - Bart Nieuwkoop - Michiel Kramer - Wessel Dammers

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Şener Özbayraklı - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Alper Potuk - Moussa Sow - Jeremain Lens - Robin Van Persie

Yedekler:

Fabiano - Roman Neustadter - Ozan Tufan - Volkan Şen - İsmail Köybaşı - Gregory van der Wiel - Emmanuel Emenike



Mehmet Demirkol'dan Feyenoord-Fenerbahçe maç yorumu

Haberin Devamı
YORUM YAZ