MENÜ

'Okçuluk ivme kazanacak'

Lozan’da Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Burada Türkiye’nin de kullanacağı unsurlar olacak. Olimpiyat ve paralimpik oyunlardaki okçulukta çok ciddi anlamda bir ivmelenmenin içindeyiz” dedi

'Okçuluk ivme kazanacak'

Dünya Okçuluk Mükemmeliyet Merkezi dün İsviçre’nin Lozan kentinde açıldı. 14 bin metre kare alana sahip ve 17 milyon İsviçre Frangı’na mal olan merkezin açılışına Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener de katıldı.

‘Başarı görmeyi umuyorum'

Yaptığı konuşma öncesi yayı eline alan ve etkili bir atış yapan Bakan Kılıç, sonrasında okçuluğun Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, “Biz, ülke olarak spor tesislerine önemli yatırımlar yapıyoruz. Umarım yakın gelecekte ülkemden daha fazla temsil ve başarı görmeyi umuyorum” dedi.

‘Sürece destek verdik

Merkezin açılışı sürecine hem bakanlık hem de ülke olarak destek verdiklerini vurgulayan Kılıç, “Türkiye’de yaptığımız tesisleşme hamlesinin burada, uluslararası arenaya da sıçrandığını görebiliriz. Buradan bizim ülkemizde de kullanacağımız unsurlar olacak. Bununla beraber olimpiyatlar ve paralimpik oyunlardaki okçulukla da çok ciddi anlamda bir ivmelenmenin içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ