MENÜ

Kayserispor - Trabzonspor maç sonucu: 0-1

Ligde 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor, Kayseri deplasmanında toparlandı. Matus Bero'nun golüyle 1-0 kazanan Bordo-Mavili ekip, 15 puana ulaşarak 12. sıraya yükseldi.

Kayserispor - Trabzonspor maç sonucu: 0-1

En son Galatasaray galibiyetiyle 3 puana ulaşan Trabzonspor, dünkü mücadeleye çıkana kadar 4 maçta kazanamama serisine ulaşmıştı. Bu seriye Kayserispor deplasmanında son vermek isteyen Bordo- Mavililer, karşılaşmaya istekli başladı. Doğrusu maçta seyir zevkinin olmadığını söylemek mümkün. Ev sahibinde sarı kart cezalısı Samba Sow ve sakatlığı bulunan Nakoulma’nın dünkü mücadelede sahne alamamasının eksikliği, Kayserispor’da açık ve net bir şekilde fark edildi. Trabzonspor’da ise sarı kart cezalısı Onazi ile sakat olan Castillo bu zorlu maçta forma şansı bulamadı.

Zorunlu değişiklik

Bordo-Mavililer’de, 14’te cezaalanı içine doldurulan topa N’Doye, Mabiala’nın üzerinden kafa vuruşunu yaptı, ancak kaleci Ali Ahamada sağına giden topu zor da olsa kontrol etmeyi başardı. 17’de Yusuf Erdoğan’ın sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Ali Ahamada iki hamlede topa sahip oldu. 18’de Kayserispor’da zorunlu bir oyuncu değişikliği yapıldı. Murat Duruer, sakatlığından dolayı oyuna devam edemedi ve yerini Umut Sönmez’e bıraktı.

Heyecanlı bekleyiş...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın stresli bekleyişi 36’da son buldu... N’Doye’un pasıyla topla birlikte ceza alanı içine giren Matus Bero, penaltı noktasının gerisinden yaptığı plase vuruşla topu kaleci Ali Ahamada’nın solundan ağlarla buluşturdu. Bu gol Bero’nun bu sezon ligdeki ilk golü oldu. İki takım soyunma odasına bu skorla gitti: 0-1.

Hakem kararları

İkinci yarıya her iki takım da aynı 11’lerle Nçıktı. Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Okay, orta sahadaki istekli oyunuyla göz doldurdu. 56’da Kayserispor’da Deniz Türüç, büyük sorumluluk aldı ve cezalanına şık hareketlerle girdi, düşürüldü, fakat hakem Serkan Çınar, ‘müdahale topa’ dedi. İkinci yarı Kayserispor atakları hız kazandı ve 59’da kullanılan kornerde meşin yuvarlak, Trabzonsporlu futbolcunun eline çarptı. Fakat hakem Serkan Çınar bu pozisyona da devam diyerek, hem taraftarın hem de Sarı-Kırmızılı oyuncuların büyük tepkisini aldı.

Orta saha çöktü!

64’te Kayserispor, Weliton ile gole yaklaştı ama meşin yuvarlak auta gitti. Kayserispor tribünleri, 78’de teknik direktör Hakan Kutlu’yu istifaya çağırdı. Bu sesler; Sarı-Kırmızılılar’ın motivasyonunu büyük ölçüde bozdu. Trabzonspor, dakikalar 80’i gösterdiğinde taktiğini değiştirdi ve kontratak oynamaya başladı. Savunmaya daha çok önem veren Karadeniz ekibi, orta sahayı bıraktı. Bu da Fırtına için büyük tehlike oluşturdu. Kayserispor birçok pozisyon yakaladı ama bunlardan faydalanamadı. Zorlu mücadeleden 3 puanla ayrılarak, taraftarını bir nebze de olsa sevindiren Trabzonspor, kazanamama stresini de sona erdirdi.

+90 Okan Çellik

Haberin Devamı
YORUM YAZ