MENÜ

Necat Ekinci, ürkekliğini boksla yendi, dünya üçüncüsü oldu

Çocukken ürkekliği yüzünden boksa başlayan Necat Ekinci, Dünya Gençler Şampiyonası’nda 60 kiloda üçüncü olma başarısı gösterdi.

Necat Ekinci, ürkekliğini boksla yendi, dünya üçüncüsü oldu

Necat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa 6 yaşında başladığını belirterek, "Mahallede gezerken çocuklar beni sebep yokken dövmüştü. Ağabeyim buna dayanamadı ve beni boksla tanıştırdı." dedi.

Ağabeyinin de boks yaptığını ve antrenmanlara birlikte gittiklerini vurgulayan milli sporcu, "6 yaşında, ağabeyimle antrenör Vedat Demirkol’un yanına gittik. Boksörleri izlediğim zaman bu sporu çok sevmiştim. Ringe ilk çıktığımda kalbim duracak gibi oldu. Antrenörüm yetenekli olduğumu söyleyince, daha da heveslendim." ifadelerini kullandı.

Boksa başladıktan sonra ilk 3 sene Türkiye şampiyonasına katılma şansı yakalayamadığını dile getiren milli boksör, "Yaşım küçük diye şampiyonalara katılamıyordum. Bu süreçte hep çok çalıştım, hiç pes etmedim. 2010’da katıldığım ilk Türkiye şampiyonasında dereceye giremedik. 2011’de ise Türkiye ikinciliğine ulaştım. Kazandığım madalya sayesinde de daha çok heveslendim ve cesaretim arttı." diye konuştu.

"Boks sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak durduk"

Necat Ekinci, spora başlaması sonrasında arkadaş çevresinin değiştiğini ve kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu belirterek, boks sayesinde hayatının değiştiğini vurguladı.

"Boks, hiçbir zaman sokakta kavga etme niyetiyle yapılacak bir spor değil." diyen milli sporcu, şöyle devam etti:

"Geçen sene yıldızlar kategorisinde dünya şampiyonasına katıldım. İlk turda Azeri rakibimi yendim ama ikinci turda Hintli rakibime kaybettim. Maç aslında benim hakkımdı ama hakemler 2-1’lik skorla rakibimi galip ilan etti. Geçen sene olmadı ama bu sene madalya almayı başardım. Rusya’da yapılan şampiyonada İsrailli ve İtalyan rakiplerimi yenerek çeyrek finale çıktım. Çeyrek final mücadelesinde ise Hintli sporcuyla karşılaştım. Rakibimi yenerek, bir bakıma geçen senenin intikamını da almış oldum. Yarı finalde, geçen senenin dünya şampiyonu Özbek sporcuyla ringe çıktım. Hedefim altın madalyaydı ama Özbek rakibime kaybederek, bronz madalyada
kaldım."

Tokyo’da madalya sözü

Kaybetmenin kendisini hiçbir zaman yıldırmayacağını ve çalışmaktan vazgeçmeyeceğinin altını çizen Necat, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanmak istiyorum." şeklinde görüş belirtti. ASKİ Spor forması altında boks hayatını sürdüren milli sporcu, şunları kaydetti:

"Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Kazandığımız madalyalarla, büyüklerimizin yüzünü kara çıkartmadığımızı düşünüyorum. Onların desteğiyle daha da iyi yerlere geleceğimize olan inancım tam. En çok gitmek istediğim ülke Japonya, umarım bu isteğim 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda gerçekleşir. İnşallah kürsünün en üstünde yer alacağım ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleteceğim. Tokyo’da madalya sözü veriyorum."

Ö.Buğra Ersavaş - AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ