MENÜ

David Blatt: Rakibimiz tecrübesiyle kazandı

THY Avrupa Ligi’nin 10. haftasında Olympiakos’a 77-71 yenilen Darüşşafaka Doğuş’un başantrenörü David Blatt, rakiplerinin mücadeleden tecrübesiyle galip ayrıldığını söyledi.

David Blatt: Rakibimiz tecrübesiyle kazandı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Blatt, "Çok zor ve kafa kafaya giden bir maçtı. Kötü bir ikinci çeyrek oynadık, buradan geri dönmeyi başarıp farkı 2 sayıya indirdik ama Olympiakos tecrübesiyle kazandı.

Sezonun ilk bölümünde bazen böyle dersler alırsınız." dedi. İkinci çeyrekte iyi oynayamadıklarını vurgulayan Blatt, "Çembere yakın kolay atışlar kaçırdık. Olympiakos top kayıplarının ve kaçan basit şutların hesabını çok iyi kesen bir takım. İkinci çeyrekte bu cezayı kestiler. Topu içeri soktuk ama bitirmeyi başaramadık. Bunun dönüşlerinde de hızlı hücumlardan basket yedik. 16 top kaybı yaptık, yüksek kaliteli bir takıma karşı buna izin veremezsiniz. Maçı kaybetmemizin en büyük sebeplerinden biri de buydu." ifadelerini kullandı.

Blatt, salonu dolduran taraftarlara teşekkür ettiğinin altını çizerek, "Salonun bugün dolu olduğunu görmekten çok mutluyum. Bugün satılan bilet sayısında bir rekor kırdık. Salonu doldurmak ve seyirci kitlemizi büyütmek istiyorum." diye konuştu.

Sfairopoulos: "Maçın başından sonuna kadar oyunu kontrol ettik"

Olympiakos Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos ise kendileri açısından güzel bir galibiyet aldıklarını kaydetti.Yunan teknik adam, iyi bir takıma karşı oynadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Deplasmanda çok iyi bir takıma karşı oynuyorsanız alınan galibiyetin önemi daha da artar. Maçın başından sonuna kadar oyunu kontrol ettik. Hücumda ve savunmada oyuna iyi başladık. Özellikle ikinci çeyrekte savunmamız çok iyiydi. Rakibimizi bu çeyrekte düşük sayıda tutmayı başardık. Devre arasında Darüşşafaka Doğuş’un bu farka bir reaksiyon vereceğini oyuncularımla konuştum. Son çeyrekte karakterimizi ortaya koyduk. Darüşşafaka Doğuş’un ortalaması 81 sayı olmasına rağmen bugün 71 sayı atabildi. Son çeyrekte her top çok kritik ve belirleyiciydi. Hak ettiğimiz bir maçı kazandık. Her karşılaşmada savaşmaya devam edeceğiz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ