MENÜ

Beşiktaşlı eski yönetici Serdal Adalı'dan açıklama

Beşiktaş Kulübünün eski yöneticisi Serdal Adalı, şike ve teşvik iddialarıyla ilgili olarak gözaltında bulunduğu dönemde, tahliye olmak için bazı kişilere yasa dışı şekilde ödeme yaptığı iddialarına yanıt verdi.

Beşiktaşlı eski yönetici Serdal Adalı'dan açıklama

Serdal Adalı, yaptığı yazılı açıklamada, "Şike kumpası" olarak adlandırılan savcılık soruşturmasının iddianamesinin açıklanması sonrası, bazı medya kuruluşlarında kendisiyle ilgili haberler yer aldığını aktararak, "Söz konusu haberlerde, ’tahliye olmak için para verdi’ başlığı altında çeşitli iddialar ileri sürülmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

Hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını anlatan Adalı, "Öncelikle açık ve net olarak belirtmek istiyorum, söz konusu iddialar çarpıtılmıştır. Tahliye olmamla ilgili avukatım kanalıyla yapılan yasal işlemler dışında hiçbir girişimim olmamıştır. Sözde şike davası sürecinde tutuklanmam ve tutuklu olduğum süreç kamuoyunca bilinmektedir." ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan kumpas sonucu kendisiyle birçok kişinin tutuklanıp, haksız yere aylarca tutuklu kaldığını dile getiren siyah-beyazlı eski yönetici, şu görüşlerini paylaştı:

"O dönemde Başbakan, şimdi Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çabaları ve özellikle yapılan yasa değişikliğinin arkasında durmasındaki kararlı tavrı olmasaydı, birçok kişi cezaevlerinde kalmaya devam edecekti. Aynı anda tahliye kararı verilen birçok arkadaşımın ve bizden daha sonra tahliye olanların özgür kalabilmelerinin tek sebebi, o dönemde yapılan yasa
değişikliğidir. Tutuklu olduğum dönemde şahsıma, avukatıma ve aileme, birçok avukat veya dolandırıcı zihniyetli kişiler tarafından tahliye konusunda görüşme talepleri gelmiştir. Bu tür talep ve girişimler tutuklu olan diğer kişilere de yapılmıştır. Yasa dışı hiçbir yola girmeme kararlılığımla, bu tür kişiler hiçbir zaman muhatap alınmamıştır. ’Şike Kumpası’ iddianamesinde yer alan bir gizli
tanığın ifadesindeki iddia, haber yapılmıştır. Yüzlerce sayfalık iddianamenin sadece çok küçük bir bölümünde yer alan gizli tanığın birkaç cümlelik iddiasının, bu şekilde haber yapılmasını manidar bulduğumu belirtmek istiyorum."

FETÖ’nün planlayıp uyguladığı kumpas nedeniyle, masum olmasına rağmen aylarca tutuklu kalıp, mağdur olduğunu vurgulayan Adalı, şunları kaydetti:

"Bu kumpası yapan hainlerin hesap vereceği şu anki yargılamada, yapılan bu tür haberler kamuoyunu yanıltabilecek ve yargılamayı olumsuz etkileyecektir. Bu tür konulara hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek saygılarımı sunuyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ