MENÜ

Serdar Aziz'den derbi itirafı

Galatasaray'ın hafta sonu Kasımpaşa ile oynayacağı maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Serdar Aziz, Fenerbahçe derbisinde yaptığı hatayla ilgili itirafta bulundu.

Serdar Aziz'den derbi itirafı

Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen ve sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe derbisine kadar forma giyemeyen Serdar Aziz, transfer süreci, sakatlığı ve derbide yaptığı hatayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Riekerink’ten önce basın toplantısına katılan Serdar Aziz, takımdaki defans kurgusunu eleştirdi. Hem önde hem de geride kaliteli oyuncular olduğunu belirten 26 yaşındaki futbolcu, “Defans yapmak önde başlıyor. Dörtlü defans ile takım defansı olmuyor. Antrenmanlarda çalışıyoruz ama maçlarda henüz olumlu yanıtları alamadık. Yan topların üzerinde çok duruyoruz. Herkes iyi niyetle topa vurmak istiyor ama nitekim bazı pozisyonlarda sorunlar yaşadık. Herkesin daha çok sorumluluk alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Kendi performansını da beğenmediğini dile getiren Serdar, şunları kaydetti:

‘Beklediğim gibi değilim’

“Hem takım hem de bireysel olarak çalışıyoruz. Ekstra antrenmanlarla bu duruma gelebildim. Yaşadığım süreçten (sakatlık) sonra kolay değil. Yavaş yavaş daha iyi olacağımı düşünüyorum. Şu anda ben de beklediğim Serdar Aziz değilim ama öyle olacağıma inanıyorum.”

‘Bonservis baskı olmadı’

Bir soru üzerine kendisi için verilen 4.5 milyon Euro’luk bonservis bedelinin üzerinde baskı oluşturmadığını vurgulayan Serdar, “Bonservis bedellerini kulüpler görüşüyor. Transfer olduğum takıma karşı sorumluluklarım var. Buraya elimden geleni yapmak ve başarılı olmak için geldim. Sakatlandığım için bonservis konusunun daha fazla konuşulduğunu düşünüyorum. Bu da normal” cevabını verdi.


(ÖZET) Kasımpaşa - Galatasaray maç sonucu: 1-2

Serdar Azizden derbi itirafı



'Josef de Souza'yı görmedim'

Fenerbahçe maçında yaptığım hatayı kendime yakıştıramadım. Bir şanssızlık oldu. Bunu unutmak gerekiyor. O pozisyonda Josef'i görmedim. Şanssızdım. Oynadıkça daha iyi olacağımı düşünüyorum. İstediğim Serdar olmadığımı biliyorum ama öyle olmak için çalışıyorum.

'Savunmanın değişmemesi gerekiyor'

Galatasaray gibi bir dünya kulübünün basit hatalardan gol yememesi gerekiyor. Savunma bölgesinin sık değişmemesi gerekiyor. Bir an evvel uyumu yakalamak gerekiyor. Duran toplara takım olarak daha çok çalışmamız gerekiyor. Ligde çok kolay faul verildiğini düşünüyorum. Hal böyle olunca ben de çok kolay kart görmüş oluyorum.

Şampiyonluk yarışından koptuğumuzu düşünmüyorum. Önümüzdeki maçları kazanıp yarışın içinde olduğumuzu göstereceğiz.

Hamit abi bana 4 numaralı formayı verdi. Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edeceğimi düşündüğü için. İnşallah bende Galatasaray'ın efsanelerinden biri olurum.

Bursaspor taraftarının tepkisini hak ettiğimi düşünmüyorum ama canları sağolsun.

‘Ramos benzetmesi hoşuma gidiyor’

Milli stoper, kendisinin Real Madrid’de oynayan İspanyol futbolcu Sergio Ramos’a benzetilmesiyle ilgili “İnsan neye bakarsa onu öyle görüyor. İyi bakarsa iyi, kötü bakarsa kötü. Ramos, dünyanın en iyi stoperlerinden biri. Ona benzetilmek tabii ki hoşuma gidiyor. Onun gibi olabilmek her defans oyuncusunun hayali. Kendisini beğenerek takip ediyorum” diye görüş belirtti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ