MENÜ

Ronaldinho ve Riquelme Chapecoense için oynayacaklar

Dünya futbolunun en yetenekli futbolcuları arasında yer alan Ronaldinho ve Riquelme, takımın yarısından fazlasını Kolombiya'daki uçak kazasında kaybeden Chapecoense takımında forma giyebileceklerini açıkladı.

Ronaldinho ve Riquelme Chapecoense için oynayacaklar

Copa Sudamericana finalinin ilk maçını oynamak için Kolombiya’ya giden Chapacoense futbol takımını taşıyan uçak, inişe dakikalar kala düşmüştü.

81 kişilik uçaktan sadece 6 kişi kurtulurken, tüm dünya Brezilya ekibine yardım için harekete geçmişti.

Dün ölenlerin cenazeleri, Brezilya’ya getirilirken, Yeşil-Beyazlılar’a destek için iki efsane isim harekete geçti.

Brezilya futbolunun efsane ismi Ronaldinho (36) ile Arjantin futbolunun önde gelen oyuncularından Juan Roman Riquelme (38), Chapecoense kulübüyle temasa geçerek, bir ya da iki sezonluğuna takımda ücret almadan oynayabileceklerini belirtti.


Almanya’da 4 oyuncu değişikliğine yeşil ışık!


Yeşil-Beyazlılar’ın da bu teklife olumlu baktığı öğrenildi. Bu arada bir dönem Palmerias’la Brezilya’da şampiyonluk yaşayan 42 yaşındaki Ze Roberto’nun da, benzer bir girişimde bulunduğu ifade edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu da, bu hafta liglerde oynanacak tüm müsabakalarda Chapecoense takımı oyuncuları ve yetkilileri anısına saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

Oyuncuların da sahaya siyah kol bandıyla çıkacağı belirtildi. Öte yandan kazadan yaralı olarak kurtulan futbolculardan Neto için doktorların, tekrar futbol oynayabileceği yönünde bir açıklama yaptıkları bildirildi.


Chapecoense kazasındaki skandalın belgesi de ortaya çıktı

Haberin Devamı
YORUM YAZ