MENÜ

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan ve zirve mücadelesi açısından büyük önem taşıyan Başakşehir - Antalyaspor maçı, tarafların 2-2'lik beraberliğiyle sona erdi. İki de kırmızı kartın çıktığı maç, büyük bir çekişmeye sahne olurken, ev sahibi ekip liderlik yarışında önemli bir kayıp yaşadı.

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Başakşehir - Antalyaspor mücadelesi, tarafların 2-2'lik beraberliğiyle sona erdi.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda lidere yakışan bir futbol oynandı. 4 golün atıldığı 2 kırmızı kartın çıktığı birçok gol pozisyonunun yaşandığını karşılaşmada tek eksik kazanan tarafın olmayışıydı.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf, Rıza Çalımbay'ın takıma gelişiyle birlikte çıkışa geçen Antalyaspor oldu. Kırmızı Beyazlılar 13. dakikada dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o'yla öne geçse de, 19. dakikada kalecileri Ferhat'ın büyük hatası sonrası gelişen Başakşehir atağında Mahmut Tekdemir'in golüne engel olamadı. Skoru eşitledikten sonra oyuna da ortak olan ev sahibi ekip, aradığı ikinci golü ise 47. dakikada Marcio Mossoro'nun ayağından buldu.

Antalyaspor; galip durumdan, yenik duruma düşmesine düşmesine karşın mücadeleyi bir an olsun bırakmadı. 65. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Eto'o, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak skoru belirleyen isim oldu.

Maçın son 25 dakikalık dilimine girilirken, hakem Bülent Yıldırım da iki kez kırmızı kartını kullanmak zorunda kaldı. Yıldırım, ilk olarak 67. ve 72. dakikalarda sarı kart gören Charles'ı, sonrasında da 76. ve 80. dakikalarda sarı kartla cezalandırdığı Ferhat Öztorun'u oyundan ihraç etti.

Bu sonuçla 31 puana yükselen Başakşehir, liderlik mücadelesinde önemli bir kayıp verirken, Antalyaspor da puanını 15'e yükseltti.

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2



Süper Lig’de namağlup şekilde yoluna devam eden turuncu-lacivertli ekip, bu sezon 4. kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Üst üste ikinci maçında berabere kalan Medipol Başakşehir, ligde puanını 31’e yükseltti.

Turuncu-lacivertliler, bu sezonki 4 beraberliğin 3’ünü evindeki maçlarda yaşadı.

Rakibi gibi ligde 4. kez sahadan beraberlikle ayrılan Antalyaspor ise puanını 16’ya çıkardı.

Antalyaspor’un galibiyet serisi sona erdi

Süper Lig’de Medipol Başakşehir’le yaptığı maçtan önce son 4 karşılaşmasını 1-0’lık sonuçlarla kazanan Antalyaspor’un galibiyet serisi, İstanbul’da sona erdi.

Turuncu-lacivertli takım ile deplasmanda 2-2 berabere kalan kırmızı-beyazlılar, ayrıca 4 maç aradan sonra da kalesinde gol gördü.

Emre Belözoğlu ikinci yarıda oynadı

Medipol Başakşehir’de Emre Belözoğlu, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil oldu.

Deneyimli futbolcu, 56. dakikada Mahmut Tekdemir’in yerine oyuna girdi. Emre, Mahmut’tan kaptanlık pazu bandını da aldı.

İki kırmızı kart

Antalyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Charles ve Medipol Başakşehir’den Ferhat Öztorun, mücadelenin ikinci yarısında kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Charles, kırmızı-beyazlıların gelecek hafta evinde Fenerbahçe, Ferhat da takımının deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2



Mossoro ve Eto’o 5 gole ulaştı

Medipol Başakşehir’in ikinci golünü atan Brezilyalı oyuncu Mossoro, bu sezon takımı adına 5. golünü attı. Mossoro, turuncu-lacivertli takımın bu sezon ligde en golcü oyuncusu
unvanını da elde etti. Abdullah Avcı’nın takımında Mehmet Batdal ve Edin Visca’nın ise 4’er golü bulunuyor. Medipol Başakşehir karşısında takımının iki golünü atan Antalyaspor’un Kamerunlu oyuncusu Samuel Eto’o da ligdeki gol sayısını 5’e çıkardı. Eto’o, bu sezon ligde ilk kez bir maçta 2 gol kaydetti.

Medipol Başakşehir 266 gündür yenilmiyor

Antalyaspor ile berabere kalan Medipol Başakşehir, Süper Lig’deki yenilmezlik serisini de 22 maça yükseltti.

Turuncu-lacivertli takım, ligde 266 gündür mağlup olmuyor. Bu sezon yaptığı 13 maçın 9’unu kazanan ve 4’ünden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertli ekip, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da yenilmemişti.

İstanbul ekibi, ligdeki son mağlubiyetini, geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor’a karşı 3-2’lik skorla yaşamıştı.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Ok, Asım Yusuf Öz
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan (Dk. 76 Mustafa Pektemek), Epureanu, Ferhat Öztorun, Visca, Mahmut Tekdemir (Dk. 56 Emre Belözoğlu), Attamah, Mossoro, Cengiz Ünder, Mehmet Batdal (Dk. 85 Eren Albayrak)
Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Celustka, Chico, Diego, Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım (Dk. 59 Yekta Kurtuluş), Charles, Motta (Dk. 60 Mbilla), Danilo (Dk. 90 Jevtovic), Deniz Kadah, Eto’o
Goller: Dk. 13 ve 65 (Penaltıdan) Eto’o (Antalyaspor), Dk. 18 Mahmut Tekdemir, Dk. 47 Mossoro (Medipol Başakşehir)
Kırmızı kartlar: Dk. 72 Charles (Antalyaspor), Dk. 80 Ferhat Öztorun (Medipol Başakşehir)
Sarı kart: Dk. 29 Attamah (Medipol Başakşehir)

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2



Maçın önemli anları:

7. dakikada Antalyaspor gole yaklaştı. Motta’nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Deniz Kadah’ın çaprazdan şutunda, top direkten oyun alanına döndü. Boşta kalan topa ceza sahasında bu kez Charles vurdu. Kaleye giden top Yalçın Ayhan’a çarptı, ardından kaleci Volkan Babacan yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

10. dakikada Medipol Başakşehir’de Visca sağ kanattan kullandığı taç atışında topu ceza sahasına hareketlenen Mehmet Batdal’a gönderdi. Dar açıda kaleci ile karşı karşıya kalan Mehmet’in vuruşunda top kaleye paralel gitti. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

13. dakikada Antalyaspor golü buldu. Samuel Eto’o ceza sahasına girmeden ara pası vermek istedi ancak savunmaya çarpan top yeniden Eto’o’nun önünde kaldı. Kamerunlu oyuncu, ceza sahasına girer girmez sert vurarak topu ağlara gönderdi. 0-1.

18. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golünü attı. Kalecinin hatasında sola açılan topu Mossoro kaptı. Brezilyalı futbolcu topu, geriden gelen ve ceza sahasına giren MahmutTekdemir’e gönderdi. Mahmut’un penaltı noktasına yakın bölgeden gelişine vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan’a da çarpan top ağlarla buluştu. 1-1.

32. dakikada Antalyaspor ikinci gole yaklaştı. Eto’o’nun pasıyla kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıkta topla buluşan Zeki Yıldırım, sert bir şut attı. Kaleci Volkan Babacan’ın son anda dokunduğu top direğe çarpıp oyun alanına döndü. Boşta kalan topa Deniz Kadah vurdu ancak hakem Bülent Yıldırım bu pozisyonda ofsayt gerekçesiyle oyunu durdurdu.

34. dakikada Mahmut Tekdemir’in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Visca, çaprazda yerden vurdu. Kaleci Ferhat, uzandığı topu köşeden çeldi.

37. dakikada Cengiz Ünder, Visca’nın pasıyla sağ kanatta topla buluştu. Açısını düzelten Cengiz, ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunu attı. Köşeye giden topu kaleci Ferhat kornere gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

47. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta rakibini geçen Uğur Uçar, ceza sahasındaki Mossoro’ya pasını attı. Mossoro, rakibini şık bir çalımla geçip sağ çaprazdan ayağının dışıyla şutunu çekti ve topu filelerle buluşturdu: 2-1

65. dakikada Antalyaspor beraberlik golünü buldu. Deniz Kadah, Medipol Başakşehir ceza sahasında Ferhat Öztorun’la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Samuel Eto’o, kaleci Volkan Babacan’ı ters köşeye yatırarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2

87. dakikada Cengiz’in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Visca, yanındaki rakibine rağmen bekletmeden topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2



"Aladağ’da Yüreğimiz Yandı"

Medipol Başakşehirli futbolcular, Antalyaspor ile oynadıkları maç öncesinde ısınmaya, Adana’nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını kaybedenleri anmak için üzerinde "Aladağ’da Yüreğimiz Yandı" yazısı yer alan pankartla çıktı. Futbolcular, taraftarlar tarafından uzun süre alkışlandı. Kale arkası tribününde de hafta içinde bebekleri yaşamını yitiren Çaykur Rizesporlu Leonard Kweuke ve Kardemir Karabüksporlu Abdou Razack Traore’nin resimlerinin yer aldığı "Acınız Acımızdır" yazılı pankart bulundu.

Dünya Engelliler Günü unutulmadı

Dünya Engelliler Günü’nde, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın iş birliği ile gerçekleştirilen organizasyon sebebiyle iki takım futbolcuları seremoniye engelli çocuklarla çıktı. Çocuklar turuncu-lacivertli atkılar ile sahada yer aldı. Medipol Başakşehirli futbolcular da sahaya "Engelsiz Hayat Birlikte Daha Güzel" yazılı pankartı taşıyarak geldi.

(ÖZET) Başakşehir - Antalyaspor maç sonucu: 2-2



Chapecoense tişörtleri

Medipol Başakşehirli futbolcular, Kolombiya’da düşen uçakta yaşamını yitiren Chapecoense’nin oyuncularını anmak için ısınmaya, üzerinde Brezilya ekibinin adının yazılı olduğu antrenman yelekleri ile çıktı. Maç öncesinde de Chapecoense takımı için saygı duruşunda bulunuldu.

Turuncu Bando tribünde

Gönüllü Medipol Başakşehir taraftarları tarafından kurulan Turuncu Bando, Antalyaspor karşılaşmasıyla ilk kez tribündeki yerini aldı. Turuncu Bando’nun bundan sonraki her iç saha maçında batı üst tribününde yer alacağı belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ