MENÜ

Nico Rosberg, F1 kariyerini noktaladı!

Geçtiğimiz hafta kariyerinin ilk Formula 1 şampiyonluğunu ilan eden Nico Rosberg, şok bir kararla emekli olduğunu açıkladı.

Nico Rosberg, F1 kariyerini noktaladı!

Formula 1 dünya şampiyonu Nico Rosberg, flaş bir kararla sporculuk kariyerini noktalandırdığını açıkladı.

Facebook hesabından bir açıklama yayınlayan Alman pilot, şampiyonluk rüyasını gerçekleştirdiğini ve artık kendisi için nokta koyma zamanının geldiğini duyurdu.

31 yaşındaki Rosberg, ''25 yıllık yarış kariyerimdeki en büyük hedef Formula 1 şampiyonluğuydu. Hedefime ulaşmak için çok acı çektim ve çalıştım. Ve sonunda başardım. Önümdeki dağa tırmandım ve artık zirvedeyim. Bu beni oldukça iyi hissettirdi. Şimdi en büyük hissiyatım, rüyalarımı gerçekleştirmemde bana destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunmak. Bu sezon gerçekten inanılmaz zordu. 2 yıllık hayal kırıklığının ardından bu sezon kendimi inanılmaz zorladım'' dedi.

Nico Rosberg, F1 kariyerini noktaladı



Rosberg açıklamasının devamında eşi, takım patronu, ekip arkadaşları ve desteği olan herkese teşekkür etti...

F1 2016 sezonunda Mercedes'ten takım arkadaşı Lewis Hamilton'a karşı kıyasıya bir yarış veren Rosberg, sezonun son yarışı Abu Dabi Grand Prix'sinde 2.ci olarak sürücüler klasmanını Hamilton'ın 5 puan önünde zirvede tamamlamış ve 11 yıllık Formula 1 kariyerindeki ilk şampiyonluğunu elde etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ