MENÜ

(ÖZET) Kasımpaşa - Galatasaray maç sonucu: 1-2

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, rakibini Podolski ve Bruma'nın golleriyle 2-1 mağlup etti ve sıralamada Fenerbahçe'yi geçerek 3. sıraya yükseldi.

(ÖZET) Kasımpaşa  - Galatasaray maç sonucu: 1-2

Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray, ayağına gelen bu altın fırsatı tepmedi. Maça oldukça istekli başlayan Sarı Kırmızılılar, 6. dakikada Podolski'nin golüyle öne geçti ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarı ise ev sahibi ekibin baskısıyla başladı. 53. dakikada Galatasaray savunmasının zincirleme hatalarını affetmeyen Samuel Eduok, skoru eşitleyen isim oldu. Skorla birlikte oyuna da denge gelirken, bireysel becerileriyle sahneye çıkan Carole - Bruma ikilisi, eşitliği bozmayı başardı. Fransız sol bek şık bir asist yaparken, Bruma da attığı golle bitiricilik kalitesini ispatladı. Kasımpaşalı Otigba'nın 74. dakikada arka arkaya gördüğü sarı kartlarla oyundan atılması, ev sahibi ekibin direncini hiç kırmadı, ancak 79. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda Adem Büyük'e geçit vermeyen Muslera, maçın skorunu belirledi: 1-2.

Bu sonuçla puanını 26'ya yükselten Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yeniden 3. sıraya yükselirken, lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını da 5'e indirmeyi başardı.


(ÖZET) Galatasaray-Kasımpaşa maç sonucu: 1-3

(ÖZET) Kasımpaşa  - Galatasaray maç sonucu: 1-2



Maçın önemli anları:

6' GOL - Maça istekli başlayan Galatasaray'da Podolski topla buluştu. Alman yıldızın ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruş, kalecinin uzanamayacağı köşeye giderek ağlarla buluştu. 0-1

15' Kasımpaşa, Samuel Eduok ile gole çok yaklaştı; fakat Nijeryalı futbolcunun şutu kaleyi bulmadı.

17' Sneijder'in kullandığı kornerde ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı. Savumanında uzaklaştırdığı topla buluşan de Jong, kaleyi yokladı ancak şutu kalecide kaldı.

21' Galatasaray'da Sneijder bu kez serbest vuruş için topun başına geçti. Hollandalının ortasına vatandaşı Nigel de Jong kafayı vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta gitti.

27' Kasımpaşalı futbolcular, orta sahada kapılan top sonrası hızlı bir şekilde atağa kalktı. Tunay'ın şutunda Muslera topu kornere çelmeyi başardı.

35' Castro'nun ceza sahasına yaptığı ortada savunma topu karşıladı. Dönen topu kaşrılayan Tunay, şutunu çekti ancak top Muslera'da kaldı.

40' Kasımpaşa kontratağında Castro pasını Tunay'a aktardı. Tunay bir kez daha Muslera engelini aşamadı.

45' Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

(ÖZET) Kasımpaşa  - Galatasaray maç sonucu: 1-2



46' Karşılaşmanın ikinci 45 dakikası başladı.

53' GOL - Galatasaray savunmasının arka arkaya yaptığı hatalar sonası Samuel Eduok, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nijeryalı futbolcu, ilk vuruşunda Muslera'ya takılsa da pozsiyonu devam ettirip topu ağlara yolladı. 1-1

59' GOL - Sarı Kırmızılılarda atağa çıkan Lionel Carole, rakibine attığı şık çalımın ardından defansın arkasına pasını gönderdi. Defansın arkasına kaçan Bruma, topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

74' Tehlikeli bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçti. Hollandalı yıldızın barajın arkasına doğru yaptığı vuruşu, kaleci Ramazan iki hamlede kontrol etti.

74' Bir dakika önce Sneijder'e, ardından Selçuk İnan'a faul yapan Kasımpaşalı Otigba iki sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

(ÖZET) Kasımpaşa  - Galatasaray maç sonucu: 1-2



79'
Kasımpaşa atağında topun Hakan Balta'nın eline çarptığına hükmeden hakem Mete Kalkavan, penaltı noktasını gösterdi. Adem Büyük'ün kullandığı penaltı vuruşunda köşeyi doğru tahmin eden Muslera, gole izin vermedi.

85' Tunay'ın pasında Hakan Balta top Turgat'a gelmeden önce araya girdi. Sonrasında Castro'nun şutu Muslera'da kaldı.

90' Hakem Mete Kalkvan maçın son düdüğünü çaldı: 1-2

Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
Kasımpaşa: Ramazan, Popov, Otigba, Titi, Veigneau, Sadiku, Pavelka (Ferhat dk. 89), Tunay, Castro, Eduok (Koita dk. 67), Adem (Turgut Doğan dk. 83)
Galatasaray: Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, Selçuk, de Jong, Yasin (Linnes dk. 89), Bruma, Sneijder (Josue dk. 90+3), Podolski (Eren dk. 90+1)
Goller: Podolski (dk. 5), Bruma (dk. 59) (Galatasaray), Eduok (dk. 53) (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Otigba (dk. 74) (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Sadiku, Pavelka (Kasımpaşa), Serdar, Hakan (Galatasaray)

(ÖZET) Kasımpaşa  - Galatasaray maç sonucu: 1-2



Bruma 5, Podolski 3 gole ulaştı

Galatasaray’ı Kasımpaşa önünde galibiyete taşıyan isimlerden Bruma 5., Podolski ise 3. golünü attı. Bruma, ligde Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Adanaspor maçlarının ardından Kasımpaşa filelerini de havalandırmayı başardı. Portekizli oyuncunun tüm gollerini deplasman maçlarında atması dikkati çekti. Podolski ise 6. haftada 2 gol birden bulduğu Antalyaspor karşılaşması sonrası yeniden golle buluştu.

Galatasaray kalesini yine koruyamadı

Galatasaray, Kasımpaşa karşısında kalesini koruyamayarak gol yeme serisini devam ettirdi. Sarı-kırmızılılar, ligin 9. haftasında 1-0 kazandığı Adanaspor maçının ardından üst üste 4. müsabakada da kalesinde gördü. Galatasaray, Adanaspor müsabakası sonrası yaptığı, Medipol Başakşehir (1-2), Fenerbahçe (0-2), Bursaspor (3-1) ve Kasımpaşa (2-1) karşılaşmalarında rakiplerinin skor üretmesini engelleyemedi.

Chapecoense unutulmadı

Kolombiya’da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya Ligi takımlarından Chapecoense’nin oyuncuları ve teknik heyeti, Kasımpaşa-Galatasaray maçında unutulmadı.

Galatasaray takımı, ısınmaya, üzerinde, "Força Chape" yazılı tişörtleri giyerlerken, maç öncesi de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

(ÖZET) Kasımpaşa  - Galatasaray maç sonucu: 1-2




'Galatasaray'ın oyuncuları kaliteli ama...'

Maça ilgi düşük

Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasına ev sahibi ekip taraftarlarının ilgisi düşük oldu. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda ev sahibi takım tribünlerinde önemli boşluklar dikkati çekti. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü büyük ölçüde doldurdu. Yaklaşık 1500 sarı-kırmızılı futbolsever, takımlarına tribünden destek verdi.

Kasımpaşa 3 puana hasret

Kasımpaşa, Galatasaray yenilgisiyle ligdeki galibiyet hasretini 4 maça çıkardı. Ligdeki son galibiyetini 9. haftada Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 yenerek alan lacivert-beyazlı ekip, ardından yaptığı Atiker Konyaspor (1-2), Kardemir Karabükspor (2-2), Akhisar Belediyespor (0-1) ve Galatasaray (1-2) maçlarında 3 puan alamadı.

Kasımpaşa’da Pavelka cezalı duruma düştü

Kasımpaşalı futbolcu David Pavelka, Galatasaray karşısında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Lacivert-beyazlı oyuncu, Adanaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor müsabakalarının ardından Galatasaray maçında da sarı kart görerek, bu sezon 4. sarı kartını alırken, Çaykur Rizespor mücadelesinde forma giyme şansını kaçırdı.


Dilmen açıkladı! 'İlk yarıyı Beşiktaş lider bitirir'

Haberin Devamı
YORUM YAZ