MENÜ

Futbolun efsaneleri Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini yorumladı

Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çamlıca Spor Okulu'nda down sendromlu gençler ile ünlü futbolcular bir araya geldi.

Futbolun efsaneleri Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini yorumladı

Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çamlıca Spor Okulu'nda down sendromlu gençler ile ünlü futbolcular bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında sanatçı Özgün sahne alırken, down sendromlu gençlerden oluşan folklor ekibinin performansı sonrasında da statta bulunan herkes manken duruşu yaptı. Daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümit Davala, Alp Yaman, Cüneyt Tanman, Erdal Keser, Recep Çetin, Giray Bulak, Şenol Fidan, Oğuz Çetin'in de aralarında bulunduğu isimler, down sendromlulardan oluşan 'Tebessüm Kahvesi' çalışanlarıyla futbol maçına çıktı.

Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bizler Üsküdar Belediyesi olarak, engelsiz yaşam merkezimizde yaptığımız faaliyetlerle, engelli kardeşlerimize ve onların aileleri sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Açmış olduğumuz tebessüm kahvemizde, ikinci bahar kahvemizde, engelsiz yaşam merkezimizde, folklor ekibimizde, futbol takımımızda ve güzel bir Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ekibimizle bu özel günü Dünya Engelliler Günü'nü sizlerle birlikte kutlamak istedik" dedi.

GİRAY BULAK : "SON FORM DURUMU FENERBAHÇE'Yİ DAHA ÖNDE GÖSTERİYOR"

Derbilerin cevabını vermenin zor olduğunu söyleyen Giray Bulak, "Sonuçta kendi sahasında oynayan takım her zaman için avantajlı. Fenerbahçe son zamanlarda daha formda bir ekip. Üst üste kazandığı maçlar var. O bakımdan hem kendi sahası hem de yeni oyuncuların katkısı ve son form durumu Fenerbahçe'yi daha önde gösteriyor. Ama unutmamak lazım ki Beşiktaş gibi bir ekiple oynayacak. Onun için önce centilmence bir mücadele olsun, hak eden kazansın" diye konuştu.

OĞUZ ÇETİN: "FENERBAHÇE, DİCK ADVOCAAT'IN 5-6 MAÇTIR ORTAYA KOYDUĞU DOĞRULAR İLE ÇOK AVANTAJLI GÖRÜNÜYOR"

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi mücadelenin önemine değinin Oğuz Çetin, "Fenerbahçe kendi sahasında, taraftarı önünde ve özellikle de Dick Advocaat'ın 5-6 maçtır ortaya koyduğu doğrular ile çok avantajlı görünüyor. Fenerbahçe'nin karşısında geçen seneden itibaren doğru ve etkili futbol oynayan bir Beşiktaş var. Şenol hoca ile birlikte önemli performanslar ortaya koyuyorlar. Ancak Fenerbahçe istikrar konusunda son 5-6 maç öne çıkarken Şenol hocanın hala sakatlıklar sebebiyle kadro arayışı devam ediyor. Benim görüşüm bu maçta Fenerbahçe rakibini yakalayabilmek adına çok daha istekli, coşkulu oynayacaktır. Taraftarı ile birlikte bu maçın favorisi konumunda. Her iki takım da gole yakın oyunculara sahip. Gollü bir maç olacak gibi görünse de Fenerbahçe bu konuda özellikle öne doğru hücuma dayalı oynayan 4 oyuncusu ile gol atma konusunda daha avantajlı diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

RECEP ÇETİN: "UMARIM DOSTLUK KAZANIR"

Derbi maçta her iki takımın da formda olduğunu kaydeden Recep Çetin ise, "Ben maçın ortada geçeceğini düşünüyorum ama gönlümün Beşiktaş'tan yana. Beşiktaş şu anda formda. Fenerbahçe 'de çok formda, Avrupa'da üst düzey oynuyorlar. Umarım dostluk kazanır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ