MENÜ

Sonsuza kadar şampiyon Chapecoense!

Bu stat, belki de 6 yıl önce amatör seviyede mücadele eden Chapecoense’nin Güney Amerika’nın en iyi takımı olmasına şahitlik edecekti eğer o trajik uçak kazası yaşanmasaydı. Final maçının oynanacağı saat Medellin’de hayat resmen durdu, Yüzbinlerin kalbi, hayatını kaybeden Chapecoense oyuncuları için attı. Taraftarların şampiyon ilan ettiği takım için gözyaşları sel oldu aktı.

Sonsuza kadar şampiyon Chapecoense!

Futbol dünyası, Kolombiya’da düşen uçakta hayatını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense oyuncularının yasını tutuyor. 6 yılda amatör seviyeden gelerek Güney Amerika’nın kulüpler bazında en önemli ikinci turnuvası Copa Sudamericana’da finale yükselme başarısı gösteren Chapecoense, trajik kaza yaşanmasaydı önceki gece Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile final maçına çıkacaktı. Fakat aynı saatlerde yürekler futbol şöleni için değil, hayatını kaybeden futbolcular için çarptı. Medellin Belediyesi ve Atletico Nacional takımı, kazada hayatını kaybedenler için Atanasio Girardot Stadı’nda anma etkinliği düzenledi, gözyaşları sel oldu.

Statta 71 güvencin havalandı

Yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı tören, Chapecoense ile oynanması planlanan ve yaşanan facia dolayısıyla ertelenen Güney Amerika Kupası finalinin ilk maçının saati olan 18.45’te bir dakikalık saygı duruşu ile başladı, kazada hayatını kaybedenler için 71 güvercin uçuruldu. Stada giremeyen futbolseverler ise stat dışına mumlar yakarak anma törenine dahil oldu.

Kurtarma helikopterleri de katıldı

Kolombiya Ulusal Polisi, iki ülke bayrakları ve takım flamalarıyla sahaya gelirken Kolombiya Hava Kuvvetleri’nin uçak enkazında arama kurtarma çalışmalarına katılan helikopterleri de stadyum üzerinde uçuş yaptı. Ellerinde mumlar taşıyan ve çoğunlukla beyaz giyinmiş Atletico Nacional taraftarları, sık sık Chapecoense takımı lehine tezahüratta bulunurken futbolcuları da törene ellerinde çiçeklerle katıldı.

Bakan gözyaşlarını tutamadı

‘Ölümsüz takım’, ‘Sonsuza kadar şampiyon’ ve ‘Hepimiz Chapecoenseyiz’ pankartlarının asıldığı stadyumda gözyaşları sel oldu. Anma törenine Brezilya Dışişleri Bakanı Serra, Kültür Bakanı Freire, Chapeco Belediye Başkanı Buligon da katıldı. Konuşması sırasında zorlandığı ve zaman zaman ağladığı görülen Serra, “Brezilyalılar olarak burada gösterdiğiniz dayanışmayı ve bu felaketi kendi başınıza gelmiş gibi hissetmenizi asla unutmayacağız” dedi.

İlginç istek! Son maça çıkın

Brezilya Futbol Federasyonu, takımın büyük bir kısmını uçak kazasında kaybeden Chapecoense’den şok edici bir talepte bulundu. Takımın başkan yardımcısı Ivan Tozzo yaptığı açıklamada, “Federasyon Başkanı Del Nero ile konuştum. Bana 11 Aralık’taki Atletico Mineiro maçını oynamamız gerektiğini söyledi. Ben de ona 11 tane oyuncumuzun olmadığını söyleyince kalan oyuncularla ya da genç takımdakilerle oynayabileceğimizi belirtti” sözlerini sarfetti. Şimdi futbolcularını kaybeden Chapecoense’nin bu istek karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak edilerken, rakio Atletico Mineiro daha şimdiden maçın iptalini istedi.

90 dakika sessiz yayın

FOX, Chapecoense ile Atletico Nacional arasında oynanamayan Copa Sudamerican finali için 90 dakika sessiz-görüntüsüz yayın yaptı.

Kaza mı, İhmal mi?

Chapecoense takımı dahil 77 kişinin bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi ölmüştü. Kazayla ilgili şok edici bilgiler gelmeye başladı. Kafileyi taşıyan uçak, Medellin’e yaklaşırken ‘yakıt sorunu’ yaşadığını belirterek öncelikli iniş izni istemiş ancak daha önce bir başka uçak, farklı bir sorun nedeniyle acil durum bildiriminde bulunduğu için, kule bu uçağa öncelik tanımış. 7 dakika havada kalan uçak tam bu sırada elektrik arızası vererek ne yazık ki düştü. Alınan bilgiye göre uçak ‘öncelikli’ yerine ‘acil’ iniş izni isteseydi gereken sürede iniş yapabilecekti. Fakat bu durumda itfaiye, ambulans gibi ücretleri havayolu şirketinin ödemesi gerekecekti. Uçağın düşmesinde en büyük payın yakıt planlaması yapmayan ve acil iniş izninden kaçınan havayolu şirketine ait olduğu tartışmaları tüm hızıyla sürüyor.







Haberin Devamı
YORUM YAZ