MENÜ

Beşiktaş'ta transfer atağı| Benjamin Moukandjo kimdir?

Beşiktaş Fransız ekibi Lorient'in Kamerunlu forveti Benjamin Moukandjo ile ilgileniyor. Siyahi forvet Benjamin Maukandjo kimdir, kaç yaşında, mevkisi nedir? Golcü futbolcunun kariyeriyle ilgili tüm detaylar burada...

Beşiktaş'ta transfer atağı| Benjamin Moukandjo kimdir?

Benjamin Moukandjo kimdir? Beşiktaş'ın günmedine gelen Kamerunlu forvetin kariyerinden satırbaşlarını sizler için derledik. 28 yaşındaki Benjamin Moukandjo hali hazırda Fransa'nın Lorient ekibinde forma giyiyor. ve 2018 yılına kadar külübüyle sözleşmesi devam eden golcü futbolcunun 4.5 milyon euroluk piyasa değeri mevcut.

Kamerun'nun KSA Yaounde takımında profesyonel olan 1.80 boyundaki Maukandjo daha sonra Fransız ekibi Rennes'e transfer oldu. Rennes'de çok fazla forma şansı bulamadı. ve daha sonra Nimes takımına gitti. Fransa 2. Lig'de 1,5 sezon forma giyen golcü futbocu Monaco'nun dikkatini çekti ve 2010 yılının devre arasında 500 bin euro bonservis bedeli ile Monaco'nun yolunu tuttu.

Monaco 2.5 milyon euro ödedi

1.5 sezonda Monaco formasını giyen Benjamin Moukandjo'nun bir sonraki durağı ise Nancy oldu. Nancy Kamerunlu forvet için Monaco'ya 2.5 milyon euro bonservis ödedi. Nancy'de 3 sezon forma giyen Moukandjo 94 maçta 23 gol atmayı başardı.

Galatasaray'da ilgilenmişti

Nancy ile sözleşmesi bittikten sonra 28 yaşındaki futbolcu Reims ile sözleşme imzaladı. 1 sezon formasını giydiği Reims'te 9 gol atan Moukandjo 1.5 milyon euro karşılığında halen formasını giydiği Lorient'e transfer oldu. Geçen sezon 13 gol atan golcü isim bu sezon 11 maçta 6 gol atmayı başardı.

Beşiktaşta transfer atağı| Benjamin Moukandjo kimdir


Forvet dışında sağ ve sol kanatta da forma giyebilen Benjamin Moukandjo Kamerun Milli Takımı'nın kaptanlığını da yapıyor. 36 kez milli olan golcü futbolcunun 6 da golü bulunuyor. Beşiktaş'ın gündemine gelen futbolcunun ismi daha önce Galatasaray ile de anılmıştı.

Fikret Orman'dan transfer harekatı: Moukandjo ve Ntep...

Haberin Devamı
YORUM YAZ