MENÜ

Altınordu devleri bekliyor

İzmir temsilcisi Altınordu’nun U19 takımı, Avrupa’da tarih yazıyor. UEFA Gençlik Ligi’nde Fatih Aksoy’un 6 golle yıldızlaştığı turda Sparta Prag’ı eleyerek kıtanın en iyi 24 takımı arasına giren ekibi bir üst turda birbirinden güçlü ekipler bekliyor.

Altınordu devleri bekliyor

Türkiye’nin en iyi altyapı tesislerinden birine sahip olan İzmir temsilcisi Altınordu, yatırımlarının karşılığını tam olarak almaya başladı. UEFA Gençlik Ligi’nde mücadele eden Altınordu U19 takımı, İzmir’de 6-2 yenmeyi başardığı Çekya ekibi Sparta Prag’a rövanşta 3-2 kaybetmesine rağmen adını en iyi 24 takım arasına yazdırmayı başardı.

Rakipler çok güçlü

Kırmızı-Lacivertli ekip bu turda Şampiyonlar Ligi’de yer alan kulüplerin genç takımlarının bulunduğu gruplarda ilk 2 sırayı elde eden bir rakiple eşleşecek. Son maçlar öncesindeki sıralamaya göre Altınordu’nun rakipleri arasında Basel, Arsenal, Benfica, Manchester City, Atletico Madrid, PSV, Bayern Münih, Monaco, Sporting, Borussia Dortmund, Porto, Brugge, Juventus, Olimpic Lyon ve Sevilla gibi Avrupa’nın üst düzey ekipleri yer alıyor. Altınordu buradan gelecek herhangi bir ekibi eleyerek adını son 16 turuna yazdırdığı takdirde Şampiyonlar Ligi gruplarında birinci olan takımlarla karşı karşıya gelecek.

Fatih gol krallığına koşuyor

İzmir’deki maçta Sparta Prag ağlarına 5 gol bırakan Fatih Aktay, rövanşta da 1 gol atarak krallık yarışında 7 golü bulunan Salzburglu Berisha’nın ardından Portolu Rui Pedro ile birlikte ikinci sıraya yükseldi. Fatih, aynı zamanda Berisha ile birlikte bu sezon 1 maçta 5 gol atan iki futbolcudan biri oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ