MENÜ

Mourinho "Düşler Tiyatrosu"nda kabus görüyor

Moyes ve Van Gaal’den sonra takımı eski düzeyine çıkarması için getirilen Mourinho yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, 1990 yılından bu yana ilk kez üst üste 4 iç saha maçını kazanamadı- 90 milyon sterlinlik rekor bonservisle transfer edilen Pogba ve Ibrahimovicli kadrosuna rağmen Manchester United, son 12 yılın en düşük gol istatistiğine sahip.

Mourinho "Düşler Tiyatrosu"nda kabus görüyor

İngiltere Premier Lig’in ilk 13 haftasında 20 puan toplayan Manchester United, son 27 yılın en kötü sezon başlangıcını yaparak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattı. Üçü de sahil kenti takımı Bournemouth, Southampton ve Hull City galibiyetleriyle yelkenini dolduran Manchester United, dördüncü haftada oynanan derbi maçta Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City karşısında aldığı 2-1’lik ilk iç saha yenilgisiyle bozulan istikrarını hala toparlayamadı.

Beşinci haftada Watford deplasmanından 3-1’lik mağlubiyetle eli boş dönen ve bir şok daha yaşayan Manchester United için sonraki haftalar da saadet getirmedi. Sahasındaki ikinci ve son galibiyetini 24 Eylül’de Leicester City karşısında elde eden kırmızı-beyazlı ekip, "Düşler Tiyatrosu" olarak da bilinen Old Trafford Stadı’nda kabus görmeye başladı.

Taraftarlarının desteğine karşın Stoke City, Burnley, Arsenal ve West Ham United maçlarından beraberlikle ayrılan Manchester temsilcisi, 1990 yılından bu yana ilk kez sahasında üst üste dört maç kazanamadı. Görevde kaldığı 26 yıl boyunca toplam 38 kez Manchester United ile kupa sevinci yaşayan "Sir" unvanlı Alex Ferguson’un ayrılmasının ardından David Moyes ve Hollandalı Louis van Gaal ile aradığını bulamayan 138 yıllık köklü kulüp, her fırsatta kırmızı-beyazlı takımı çalıştırmak istediğini söyleyen ve seleflerine göre tartışmasız daha parlak bir kariyere sahip Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile de farklı bir tablo ortaya koyamadı.

David Moyes ile 2013-14 sezonuna Community Shield kupasını alarak başlayan Manchester United, 13 haftayı 22 puanla sekizinci sırada kapatırken, Louis van Gaal ilk sezonunda 13. haftayı 22 puanla dördüncü, ikinci sezonunda ise 27 puanla ikinci sırada geçti. Geçen sezon ilk iç saha mağlubiyetini aralık ayında 17. haftada Norwich City karşısında alan Manchester ekibi, ilk 13 haftayı 8 galibiyet ve 3 beraberlikle tamamladı.

Mourinho’nun bıraktığı Chelsea zirvede

Manchester United ile ligde zirve yarışından daha fazla kopmak istemeyen, UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tur vizesini son hafta maçlarına bırakan Jose Mourinho, geçen sezon yine kötü sonuçlar nedeniyle görevine son verildiği Chelsea’nin zirve keyfine tanık oluyor. 2014-15 sezonunda zorlanmadan şampiyonluğa uzanmasının ardından 2015-16 sezonuna Mourinho ile tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan Chelsea, 16 maçın 9’unu kaybetmesinin ardından aralık ayında Portekizli teknik adam ile yollarını ayırdı. Kariyerinde yeni bir sayfa açtığı Manchester United ile bu sezona da kötü başlayan ve 20 puanla altıncı sıraya kadar gerileyen Mourinho, İtalyan meslektaşı Antonio Conte ile ekim ayını gol yemeden kapatan ve üst üste 7 maç kazanan lider Chelsea’nin 11 puan gerisinde kaldı.

Son 12 yılın en kötüsü

Wayne Rooney, Rashford, Martial, Depay gibi yıldız futbolcuların yer aldığı kadrosuna 90 milyon sterlinlik dünya rekoru bonservis bedeliyle Juventus’tan Paul Pogba’yı, Paris Saint Germain’den ayrılan İsveçli Zlatan Ibrahimovic’i ekleyen Manchester United, 13 haftalık bölüm dikkate alındığında 2004-05 sezonundan bu yana en az gol attığı sezonu geçiriyor.

Mourinho yönetiminde şu ana kadar 18 kez rakip fileleri havalandıran kırmızı-beyazlılar, Moyes ile aynı dönemde 22, Van Gaal’in ilk sezonunda 22, ikinci sezonunda ise 19 gol attı. Alex Ferguson yönetiminde 2005 yılından itibaren 13 maçlık periyodu en az 19, en fazla 32 gol atarak geçiren Manchester United, Jose Mourinho ile 95 puan toplayan Chelsea’nin şampiyon olduğu 2004-05 sezonunda 13. haftayı 14 golle geçti. Şu ana kadar maç başına 1,38 gol ortalamasıyla oynayan Manchester ekibi, toplam 161 şutla rakip kaleye en fazla şut gönderen takımlar arasında ikinci sırada yer alırken, bu şutların 75’i kaleyi buldu.

Takım kontrolünü kaybediyor

Puan kayıpları arttıkça hırçınlaşan Manchester United’da hem teknik direktör Mourinho’nun hem de futbolcuların kendilerini kontrol etmekte gösterdikleri zaaf dikkati çekiyor. Portekizli teknik adam, Liverpool-Manchester United maçının hakemi Anthony Taylor hakkındaki demeçleri ile golsüz berabere sona eren Burnley karşılaşmasında yaptığı itirazların ardından 1 maçtan men ve 58 bin sterlin para cezası aldı.

Mourinho, West Ham United ile oynadıkları ve 1-1 berabere kaldıkları son lig maçının 28. dakikasında verilen kararla bir ay içinde ikinci kez tribüne gönderildi. Chelsea’de görev yaptığı geçen sezon da hakemlerle ilgili açıklamaları nedeniyle bir maçtan men ve 90 bin sterlin para cezasına çarptırılan Mourinho, Hazard’a müdahalesine kızdığı kulüp doktoru Eva Carneiro’nun yedek kulübesinde oturmasını yasakladı. Kendisine küfür edildiğini savunan 42 yaşındaki Carneiro, görevinden istifa ederek hukuki süreç başlatırken, Mourinho ve Chelsea, doktor Carneiro’dan özür dilemek zorunda kaldı.

Manchester Unitedlı futbolcular, rakiplerine yaptığı toplam 180 faulle de fair play tablosunda 17. sırada yer alıyor. Futbolcuların şu ana kadar 30 kez sarı kart gördüğü kırmızı-beyazlı takımda, İspanyol futbolcu Herrera, Burnley maçında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Manchester temsilcisi, toplam 183 faulle sıralamanın sonunda yer alan Watford’dan sonra ligin en faullü oynayan takımı olarak göze çarpıyor. Şu ana kadar lider Chelsea 129, Manchester City 127, Arsenal 128, Liverpool ise 129 faul yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ