MENÜ

Albert Riera: Kadıköy'deki şampiyonluğu unutamam

2011 ile 2014 yılları arasında Galatasaray forması giyen Albert Riera İstanbul'a gelerek arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Albert Riera: Kadıköy'deki şampiyonluğu unutamam

2011 ile 2014 yılları arasında Galatasaray forması giyen Albert Riera İstanbul'a gelerek arkadaşlarıyla hasret giderdi. Çarşamba günü Elazığspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçını tribünden takip edecek olan Galatasaray'ın eski futbolcusu kulüp televizyonuna konuştu.

Kadıköy'de kazanılan şampiyonluk kupasının önünde röportaj yapmayı tercih eden Albert Riera'nın açıklamaları şu şekilde:

Tekrar Florya'da olmak inanılmaz bir duygu

Tekrar Florya'da olmak inanılmaz bir duygu. Burada güzel anılar biriktirdim. İstanbul'a geldiğim ilk andan itibaren bunlar aklıma geldi. Tekrardan bu duvardaki fotoğrafları, sevinçleri görmek, o anıları yaşamak beni mutlu etti.

Galatasaray'ı ayrıldığımdan beri takip ediyorum

Başarı kazanmak için bireysel kalite elbette önemli ama takım içindeki ambiyans da çok önemli. Arkamda bir fotoğraf var. Fenerbahçe'nin sahasında kazandığımız kupanın sevinci var. Birlik olmak, beraber olmak çok önemli. Bizim takımımızda bu fazlasıyla vardı. O yüzden şampiyonluklar ve başarılar geldi. Galatasaray'ı ayrıldığımdan beri takip ediyorum. İnişler çıkışlar olabilir ama bu sene iyi işler yapıldığını görüyorum. Şu anda iyi bir kadro var. Bu seneki maçlara bakıldığında çok iyi oynadığımız maçlar da oldu, iyi oynamadığımız karşılaşmalar da oldu. Tekrarlıyorum takım içindeki hava başarıyı getirir. Benim takıma olan inancım sonsuz, bu sene de başarı gelecektir. Ancak, kendine güven anlamında biraz daha yol almak gerekir.

Taraftarlarımızı unutamıyorum

Muslera ilk şampiyonluk yılında çok gençti. Semih bizimle başlamıştı şimdi çok şeyler öğrendi. Farklı bir gruptuk. Aramızda gençler de vardı, tecrübeliler de vardı. Hepimiz birbirimizden çok şey öğrendik. En sonunda da böyle anlamlı bir kupa kazanıldı. Hiç unutamadığım şey taraftarlarımız. İnişli çıkışlı zamanlarımız olabilir. Benim de oldu ama taraftar hep arkamızdaydı. Bize hep ekstra güç olmuşlardı. Bu sene de düşüşler olabilir, işler yolunda gitmeyebilir ama onların desteği çok önemli. Şampiyonluk isteniyorsa taraftarın takıma vereceği pozitif katkı çok önemli.
Hayatımın sonunu kadar beni etkileyen renkler sarı ve kırmızı olmaya devam edecek. Halen Galatasaray taraftarıyım, halen Galatasaray'ı destekliyorum. Başka takımlarda oynayabilirim ama bu gerçek hiç değişmeyecek. Liverpool gibi önemli bir takımda da oynadım ama bana gösterilen saygı, sevgi, ilgi alaka, başarılı olma, kupalar kazanma konusunda ilk sıraya koyacağım takım Galatasaray'dır. Taraftarı, kulübün büyüklüğünü ve başarıları hiçbir zaman unutmayacağım.

Fenerbahçe'nin sahasında kazandığımız şampiyonluğu unutamıyorum

Unutamadığım bir anım sorulduğunda ilk sıraya Fenerbahçe'nin sahasında kazandığımız şampiyonluğu koyabilirim. O gün otelde kalmıştık. Köprüyü geçene kadar hep Galatasaray taraftarı bizi destekliyordu. Polislerle devam ettik. Sonra Fenerbahçe taraftarını görmeye başladık. Onların da kazanma hırsını gördük. Bizim taraftarımız orada yoktu. 90 dakika sonrasında gelen inanılmaz şampiyonluk. Bir daha tarihte görülmeyecek başarı bize kısmet oldu. Soyunma odasında sevindik. Kupayı sahada hak ettik ve sahada almak istediğimizi söyledik. Karanlıkta da olsa kupayı aldık. Harika dakikalardı. Stat çıkışımız, Florya'ya gelişimiz film gibiydi. O bayram havasını hiçbir zaman unutamayacağım.

Futbolu bırakınca Galatasaray'da görev almak istiyorum

Geçen sene Slovenya'daydım. Bu teklifi kabul etmemin nedeni sportif direktör, antrenörlük ve futbolculuğu birlikte yürütmekti. Çünkü hayallerimden biri sportif direktör olmak. Lig seviyesi düşük olduğu için Slovenya maceram geçen sezon bitti. Rusya'da antrenmanlara devam ediyorum. Ocak ayında Rusya'dan ve başka ülkelerden gelen teklifleri değerlendireceğim. 34 yaşındayım, kendimi fit hissediyorum ve oynamaya devam edeceğim. Ama futbolu bırakınca tuttuğum takım Galatasaray'da saha içinde olmasa da saha dışında görev almak istiyorum.

Albert Riera'nın takımdaki eski arkadaşları için verdiği kısa cevaplar ise şöyle:
Fernando Muslera?
Güvenlik

Ayhan Akman?
Organizatör

Selçuk İnan?
Akıl

Semih Kaya?
Gençlik ama öğrenmeye olan açlık

Haberin Devamı
YORUM YAZ