MENÜ

Abdullah Avcı: Emre Belözoğlu bile Cengiz Ünder'e oynuyor

Beşiktaş maçında sergilediği futbolla taraflı tarafsız futbol kamuoyunun övgüsünü alan Süper Lig lideri Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, Radyo Bilyoner'de Hakan Can'a konuştu.

Abdullah Avcı: Emre Belözoğlu bile Cengiz Ünder'e oynuyor

Beşiktaş maçında iyi oynadıklarını ve beraberliğe sevinmediklerini belirten Abdullah Avcı'nın değerlendirmeleri şu şekilde:

"İnsanların tepkileri gururlandırıyor"

Oyun değerli, sonuçlar önemli ama sokakta dolaşırken insanların gösterdiği sevgiyle söylediği sözler bizleri gururlandırıyor. Daha iyi motive olup daha çok çalışıyoruz."

"Kazanmak için her şey mübah değil"

Çok küçük yaşta kişilik eğitimi verdiğimizde daha ileri aşamalara gideceğiz. Cengiz (Ünder) ile bizim aramızda geçen diyalog aslında kamuoyuyla paylaşacağımız bir konu değildi. Dikkatli bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine açıkladım. Bizim açımızdan kazanmak için her şey mubah değildir, dürüstlük önemlidir. Sporun ruhuna aykırı bir kazanım asla istemiyorum. Pozisyona uzaktım. Cengiz'e sordum ve o da bana 'Temas vardı ama penaltı değil hocam' deyince ensesinden tatlı-sert şekilde tutarak 'Atma kendini' dedim...

"İki puan yitirmenin burukluğu..."

Ligimizdeki maçların 45 dakika oynandığı bir ortamda biz geçen sezon Beşiktaş ile içeride, Galatasaray ile dışarıda yaptığımız maçlarda top oyunda 61 dakikada kaldı. Beşiktaş ile oynadığımız son maçta da top 57 dakika oyundaydı. Bu bizim oyun karakterimizin yansımasıdır. Karşımızda bizim gibi oynamayı düşünen takımlar çoğaldıkça futbolseverlerin de oynanan futboldan alacağı keyif daha fazla olacaktır. Son müsabakanın bir başka güzel tarafı, ligimizde ortalama 35 faul yapılırken Beşiktaş ile oynadığımız maçta faul sayısı 26'da kaldı. Beşiktaş'tan %20 daha fazla sprint yapıp, yüksek şiddetli koşuda da %18'lik bir fark yarattık. Rakibimiz %64'le bizden daha fazla topa sahip oldu ama 3. bölgede biz topla 64 kez buluşurken, onlar 59 kez buluştular. Rakamları kullanıyorum çünkü bu istatistikler oyundaki gelişimimizi gösteren çok önemli veriler. Önde yaptığımız baskıyla 22 top kazandık. Maç bittiği zaman planımıza uygun oynadığımız futbolla iki puan yitirmenin burukluğu da vardı. Ama futbolseverlere güzel oyun seyrettirmenin de gururunu yaşıyoruz. Ayaklarımız yere hep sağlam basıyor. Kimi zaman maç kazanırsınız ama mutlu değilsinizdir çünkü kötü oynamışsınızdır. Ön çalışmalarınız değil de şansınız yaver gitmiştir. Mesela bu sezon bizim Gaziantepspor maçında olduğu gibi. Kimi zaman da kazanmayı çok hak etmişsinizdir ama kazanamamışsınızdır ama oyun sizi çok mutlu eder.

"Emre Belözoğlu bile Cengiz Ünder'e oynuyor"

Cengiz Ünder sezon başında söylediğim gibi önemli özellikleri olan bir oyuncu. Beklediğimden daha da çabuk gelişti. Emre Belözoğlu gibi bir büyük tecrübe, maç içerisinde onu arayıp ona oynuyor. Taktik plana sadık kalan ve tecrübe kazandıkça daha da rahatlayan bir oyuncu. Cengiz daha yolun başında ama onu ileride daha iyi noktalarda göreceğiz. Gelişimini sadece futbolcu olarak değil, hayat görüşü ve genel kültürüyle de fark yaratacak şekilde sürdürecek.

"Antalyaspor maçı çok zor"

Daha önce söylediğim gibi ayaklarımız yere hep sağlam basacak. Beşiktaş maçından önce oynadığımız Çaykur Rizespor maçı bizim için çok sıkıntılı oldu. Ligde kolay takım yok. Karşımızda, son 4 maçta 12 puan toplayan ve gol yemeyen bir Antalyaspor olacak. Kapanan rakiplere karşı set oyununda yeni hücum planları üzerinde çalışacağız. Rıza hocadan önce Antalyaspor ligin en çok faul yapan takımları sıralamasında 13. sıradayken, Rıza hocadan sonra 3. sırada... Bütün bunların ışığında hazırlanıp kazanmak için çıkacağız. Kazanmayı istiyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ