MENÜ

Yunus Mallı: Avrupa'da kalmalıyım

Almanya'da harikalar yaratan Mainz'daki Milli yıldızımız Yunus Mallı, geleceğiyle ilgili FANATİK'e konuştu: Avrupa'da kalmalıyım

Yunus Mallı: Avrupa'da kalmalıyım

Almanya’da uzun yıllardır Mainz formasıyla Bundesliga’da mücadele eden Yunus Mallı, bu sezon da ligin en çok konuşulan futbolcuları arasında yer alıyor.

Şu ana kadar Bundesliga’da 19 maçta 8 golü ve 6 asisti bulunan Yunus, ayrıca kulübünün 29 golle ligde en çok gol atan oyuncuları listesinde Mohamad Zidan’la birlikte zirvede. İşte böyle başarılı bir döneminde milli futbolcumuz, FANATİK’in sorularını yanıtladı, çarpıcı açıklamalar yaptı. Şimdi söz, 24 yaşındaki oyuncumuzda:

“İyi bir sezon hazırlığı geçirdim. Teknik direktörümüz Martin Schmidt de bana çok güveniyor. Maçlarda süre almam ve takımın bana olan inancı, özgüvenimin de yüksek olmasını sağlıyor.”

‘Elbette eksiklerim var’

“Sezona iyi başladım ve umarım böyle devam ederim. Hedefim ilk maçta bir gol daha atıp, kulüp tarihinin en golcü oyuncusu olmak. Benim en etkili olduğum pozisyon, forvet arkası yani 10 numara. Tabii ki eksiklerim de var ve bunları ve iyi yönlerimi de geliştirmeye devam ediyorum. Almanya’da kariyerimi sürdürüyorum. Bundesliga, İngiltere Premier Ligi ile birlikte dünyanın en iyi iki liginden biri. Burada düzenli olarak oynuyorum ve iyi performans gösteriyorum. Kariyerim adına Şampiyonlar Ligi’nde sürekli oynayabileceğim, beni bir adım ileri götürecek bir kulüpte oynamak isterim. Ama bunun ne zaman olacağını bilemem.”


İddaa şampiyonluk oranlarını güncelledi! Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe...


‘Bunu değerlendirmek lazım’

“Türkiye’ye gelirsek... Tabii ki ileride ülkemde futbol oynamak isterim. Orada futbol oynamak ve yaşamak nasıl olur bilemiyorum. Ancak bir gerçek var; kendimi şu an Almanya’da iyi hissediyorum. Amacım Avrupa’da kalmak ve kariyerimi burada sürdürmek. Çünkü bir futbolcu olarak Bundesliga’da oynamak ve Avrupa’da belli bir yere gelme şansı varken, bunu değerlendirmek lazım. 24 yaşındayım ve şu an Türkiye’den çok büyük bir teklif gelse bile, para benim için ikinci planda olur. Bu yaşta düşüncem, ‘kendimi nerede geliştirebilirim’ üzerine kurulu.”

‘Vatanım için oynamak bambaşka’

“Almanya yerine milli takım tercihimi Türkiye’den yana kullandım. Fatih hocamızla konuştuktan sonra da, pek düşünmeye gerek kalmadı. Bu kararı verdiğim için çok mutluyum ve hiç pişman değilim. Sonuçta burada büyüyen ve futbol oynayan Türk oyuncular, kendi kararlarını veriyor. Kimi Almanya için oynuyor, kimi ülkesi için oynamak istiyor. Ancak vatanım için oynamak bambaşka bir duygu. Türkiye’nin çok iyi bir kadrosu olduğunu düşünüyorum. Avrupa’nın önemli liglerinde oynayan futbolcularımız var. Bizim hedefimiz, önümüzdeki 2018 Dünya Kupası olduğu gibi her büyük organizasyona katılmak.”

‘Alt yapıya önem verilmeli’

“Gelişme anlamında ülkemizde belki alt yapıya daha çok önem vermek lazım. Örneğin Almanya’da çok iyi oyuncular yetişiyor ve burada onlara çok önem veriliyor. Bu konuda daha çok çalışmalar yapılması lazım. Ben 6 yaşındayken futbol eğitimine başladım. 15 yaşında M’Gladbach’ın futbol okuluna gittim. Kendimi, hem futbola hem de eğitimime verebildim. Profesyonel ortamda olmam, gelişmem adına çok önemliydi.”


Moussa Sow 2. kez baba oldu


‘Bizim için en iyi örnek Arda’

“Mesut Özil’in ve İlkay Gündoğan’ın Almanya’yı tercih etmelerinin, büyük takımlara gitmelerinde ana sebep olduğuna katılmıyorum. Elbette yardımı olmuştur ama Türkiye için de oynarsanız, büyük bir kulübe gidebilirsiniz. Her şey performansınıza bağlı. Bunun en iyi örneğini Arda Turan gösterdi. Kendisi başarılı futbolunun karşılığını Barcelona’ya transfer olarak aldı.”

‘Türkiye’de derbi maçları zevkli’

“Almanya’da futbol, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi en önemli spor. Burada da eleştiri var ama Türkiye’de eleştiriler daha farklı ve daha hızlı oluyor. Benim dışarıdan gördügüm, oyuncular için bu durumun büyük bir baskı yarattığı... Bundesliga’da takımlar için taktik ve sistem çok önemli. Tempo da daha yüksek. Türkiye’de ise özellikle derbi maçlarını izlemek büyük zevk.”

‘Bence Messi Ronaldo’dan iyi’

“Futbol dünyasında örnek aldığım bir futbolcu yok. Elbette yüksek seviyedeki önemli oyuncuları izleyip, bir şeyler öğreniyorsunuz. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo bu söylediğim seviyenin zirvedeki isimleri. Ancak bana göre Messi, Ronaldo’dan biraz daha iyi. Messi’yi benim için farklı kılan özellikleri, 3-4 oyuncuyu geçebilmesi, kolay adam eksiltmesi ve çok gol atması.”

‘Mainz’a çok şey borçluyum’

Borussia M’Gladbach’ın alt yapısında yetiştim ve Mainz’la birlikte profesyonel kariyerime adım attım. Kulübüme çok şey borçluyum. Şu an kariyerimde geldiğim noktanın gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Gelişimin sınırı yok ve felsefem, ‘Durmak yok, çalışmaya devam’ üzerine kurulu. Geçen sezonu ligde 6. sırada bitirdik ve kulüp tarihinde ilk kez Avrupa’da gruplara kaldık. Umarım daha da iyisi olur.”

M.Çağrı Davran


Çağlar Söyüncü'den Beşiktaş açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ