MENÜ

Leipzig liderliği bırakmıyor

Bundesliga'nın yeni ekiplerinden olan ve bu sezon aldığı sonuçlarla büyük sürprizlere imza atmayı başaran RB Leipzig, cuma akşamı deplasmanda karşılaştığı Freiburg'u 4-1 yenerek iyice zirveye oturdu.

Leipzig liderliği bırakmıyor

Bu sezon Almanya Ligi'nde adeta tutulamayan RB Leipzig, dün akşam bundesliga'nın 12. hafta maçında Freiburg ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

24 bin taraftarın önünde oynanan maçta rakibini farklı yenmeyi başaran RB Leipzig, hanesine 3 puanı yazdırarak maç fazlasıyla bundesliga'da bir çok rekora imza atan FC Bayern Münih'in 6 puan önüne geçti. Freiburg'u 4-1 yenerek puanını 30'a çıkartan RB Leipzig bundesliga'da ki liderliğini sürdürürken, Freiburg'ta 15 puanla 12. sırada kaldı.

Maçın henüz 2. dakikasında Keita ile 1-0 öne geçmeyi başaran RB Leipzig'a, 15 dakikada Niederlechner ile cevap veren Freiburg skoru 1-1'e taşıdı. Daha sonra golleri peş peşe sıralayan RB Leipzig, Timo Werner'in 21. ve 35. dakikalarda attığı iki golle maçı 3-1 getirirken, Sabitzer'in 79. dakikada attığı golle 4-1'lik sonuca gitmeyi başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ