MENÜ

11 bin nüfuslu Taşova ülkemizi temsil ediyor

Erkekler Hentbol süper lig takımlarından Amasya Taşova YİBO  Kulübü, ilk kez Amasya'ya bir Avrupa takımını getirerek tarihe bir not düştü

11 bin nüfuslu Taşova ülkemizi temsil ediyor

Avrupa Challenge Kupasında karşılaştığı Moldova takımı Riviera SSSH takımını iki maçta da yenerek dördüncü tura yükseldi. Bu sonuçla takımımız son 16 takım arasına kaldı.

19 Kasım günü oynadığı ilk maçı 32-29 kazanan takımımız 20 Kasım 2016 Pazar günü oynadığı maçta 6 fark skor ile salondan 33-27 galip ayrıldı. İlçemiz Spor salonunda saat 17.00'de başlayan karşılaşmaya Riviera SSSH hızlı başladı. 18-22 şaş gurubu çevik gençlerden oluşan Avrupa'nın genç takımı, ilk yarı sonuna kadar başarılı bir oyun çıkardı. İlk yarı takımımızın 16-15 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında takımımız salonda adeta destan yazarken, kaleci Yasin kurtarışları ile seyirciden bol bol alkış aldı. Seyircinin coşkulu tezahuratları arasında salonda yıldızlaşan takımımız maçı 33-27 galip bitirerek tur atladı.

Taşova Amasya'nın 11 bin nüfuslu küçük bir ilçesi olmasına rağmen erkekler hentbol süper liginde üç yıldır mücadele ediyor.

Geçtiğimiz sezon ligi 3. sırada tamamlama başarısı göstererek ülkemizi Avrupa Challenge Kupasında temsil etme hakkı kazandı.

Kupasın 3. tutunda Moldova takımı Riviera SSSH takımını iki maçta da yenerek dördüncü tura yükselerek ülkemizi sessiz sedasız temsil ediyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ