MENÜ

Milli boksör Elif Güneri Avrupa Şampiyonu oldu

Milli boksör Elif Güneri, Avrupa Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası'nda final maçını kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Milli boksör Elif Güneri Avrupa Şampiyonu oldu

Milli boksör Elif Güneri, Avrupa Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası'nda final maçını kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen şampiyonada ülkemizi 81 kiloda temsil eden milli sporcu, final gününün son maçında Macar Petra Szatmari ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçta rakibini 3-0 yenen Güneri, bu sonuçla Avrupa şampiyonu oldu.

Bugün final mücadelesi veren 57 kiloda Satı Burcu ve 69 kiloda Sema Çalışkan ise rakiplerine kaybederek gümüş madalyada kaldılar. Milli sporcular Esra Yıldız (60 kg) ve Şennur Demir (+81) de şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında ülkemizin takım halinde 3'üncü olduğunu belirterek, "Böylesine üst düzey bir şampiyonada sporcularımızın kazandığı başarılar bizleri onurlandırdı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Ordu'da düzenlenen Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda da tarihi başarılara imza atmıştık. Şimdi Bulgaristan'da Avrupa boksuna damga vurduk. Türkiye'nin kadınlar boksunda Olimpiyatlarda maalesef herhangi bir başarısı yok. İnşallah 2020'de bu çocuklarımız tarihimizde ilk kez olimpiyatlara katılmakla kalmayacak, ülkemize bayanlarda olimpiyat madalyası da kazandıracak. Tüm sporcularımızı kutluyor, bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ