MENÜ

Deschamps, Benzema'ya kapıyı açmaya hazır

Fransa Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Deschamps, "Benim için Benzema olayı diye bir şey yok. Bu sadece basının uydurması" açıklamasında bulundu.

Deschamps, Benzema'ya kapıyı açmaya hazır

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan Real Madridli futbolcu Karim Benzema’nın, milli takıma dönebileceğini söyledi.

Deschamps, beIN SPORTS televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Benzema’nın milli takıma dönmesi için kapının kapalı olmadığını ifade etti. "Benim için Benzema olayı diye birşey yok. Bu sadece basının uydurması." diyen Deschamps, 2015’in ekim ayından beri takıma alınmayan ve Fransa’daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) oynama şansını kaçınan 28 yaşındaki Benzema’nın, takımda yer almasına ihtiyaç duyulursa çağrılabileceğini kaydetti. Benzema’nın Fransa için önemli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Deschamps, yıldız futbolcu ile ilgili durumun da gelecek aylarda değişebileceğini ifade belirtti.

Fransız futbolcu, daha önce verdiği demeçte, "Milli takıma dönersem mutlu olacağım. Futbolu bunun için oynuyoruz. Ülkemi seviyorum. Bir teknik direktör var ve tercihlerini yapıyor fakat ben kendimi hep hazır tutuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Deschamps, Cezayir asıllı Müslüman futbolcuyu, EURO 2016 kadrosuna dahil etmemesi nedeniyle ırkçılık yaptığı eleştirilerine de maruz kalmıştı. Benzema hakkında devam eden şantaj soruşturması, Lyon’da forma giyen Mathieu Valbuena’nın "mal varlığını gasp etme girişimi" kapsamında yürütülüyor. Valbuena’ya, özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun kendisine gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin avro istendiği öne sürülmüştü. Söz konusu suçlamalarla ilgili Karim Benzema için 5 Kasım 2015’te dava açılmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ