MENÜ

Ümit Özat: Kazanmayacaksan, kaybetmeyeceksin!

Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük görevine başlayan ve milli maç arasında takımla yaklaşık 10 gün çalışma fırsatı bulan Ümit Özat, Spor Toto Süper Ligi'nde Kayserispor deplasmanı öncesinde "İyi bir skorla döneceğiz'' dedi.

Ümit Özat: Kazanmayacaksan, kaybetmeyeceksin!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat; ''Milli maç nedeniyle verilen ara da çok iyi çalıştık. Mevcut eksikleri giderme açısından böyle bir zamana ihtiyacımız vardı. Kayserispor'un da durumu malum ve onlarla yakın puanlardayız. Geldiğim gün söylediğim gibi, hedeften oyuncularıma olan güvenim nedeniyle kesinlikle şaşmayacağım. Yukarıları yakalamak istiyorsak her maçtan 1 ya da 3 puan almak zorundayız. Bizim için gol yemediğimiz her maç önemlidir çünkü, kazanamayacaksan kaybetmeyeceksin. Bu ligde deplasmanda alınan her puanın önemi büyük. Oyuncularıma güveniyorum. Takımımın ön tarafında, çok iyi oyuncularımız var. Son oynanan milli maçtaki 22 futbolcunun 2'si bizim oyuncumuz. Bunlar bizim için önemli değerler. Formda oyuncularımız var ve onlardan da faydalanmak istiyoruz. Kayseri'den iyi bir skorla döneceğimizi umut ediyorum'' diye konuştu.

Antrenörlük ve Teknik Direktörlük kariyerinde bugüne kadar 5 takım çalıştıran Ümit Özat'ın 6.Takımı, Gençlerbirliği oldu. İbrahim Üzülmez ile yollarını ayıran Başkent ekibi, Özat ile 31 Mayıs 2017 tarihine kadar sözleşme imzalamıştı. Antrenör olarak Ankaragücü'nde kariyerine başlayan Ümit Özat, ilk teknik direktörlük kariyerine ise yine bu takımda başladı. Sırası ile Manisaspor, Elazığspor, Samsunspor, Mersin İdmanyurdu takımlarını teknik direktör olarak çalıştıran Özat'ın bu takımlardaki maç istatistikklerine bakıldığı zaman, % 28,8 Galibiyet, % 25,0 Beraberlik ve % 46,2 Yenilgi almış. Ümit Özat'ın ortalama puan tablosu ise bu takımlarda 1,12 oldu.

Ercan ATA, Ankara-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ