MENÜ

Tuz çuvalları altın getirdi!

Değirmende tuz çuvalları taşıyarak büyüyen Aydınlı Ayşegül Çakın, halterde yıldızlar dünya şampiyonluğuna ulaştı. “Tuz çuvallarını taşıyorsam, halteri de kaldırabilirim” diyerek bu spora yönelen 17 yaşındaki genç yeteneğin hedefi olimpiyat altın madalyası...

Tuz çuvalları altın getirdi!

Aydın’da değirmende tuz çuvalları taşıyarak büyüyen Ayşegül Çakın, halterde azimli çalışmasıyla yıldızlar kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Efeler ilçesinde hem okuluna gidip hem de Kemer Mahallesi’nde aile işletmesi olan değirmen ve bakkalda babasına yardım ederek hayatını sürdüren 17 yaşındaki Ayşegül Çakın, babasının yanında çalışırken küçüklüğünden beri taşıdığı tuz çuvallarından yola çıkarak başladığı halter sporunda elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor.

‘Televizyonda izlerken gördüm’

Haltere başlamasının hikayesini, “Babamın değirmeninde tuz çuvallarını taşıyorduk. Bir gün televizyon izlerken halter müsabakalarını gördük. O an dedim ki biz zaten tuz çuvalı gibi şeyleri kaldırıyoruz, neden bu sporu yapmayalım. Sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne gittik, halter branşının olup olmadığını sorduk. Sordum ve bugünlere geldim” sözleriyle anlatan Çakın, ilk başlarda zorlansa da yılmayarak başarıya ulaştığını belirtti.

‘Çok yorucuydu ama yılmadım’

Okul, bakkal, değirmen arasında geçen yorucu gündelik temposuna bir de halteri kattığını dile getiren genç yetenek “Çok yorucu geçiyordu. Sabah erken kalkıp okula gidiyordum. Öğleden sonra da 5’e kadar babama yardım ediyordum. Sonra da antrenmana gidiyordum. Bu dönemde insan bazen bırakmayı düşünüyor ama ben hayallerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Tüm zorluklara rağmen başardık. Allah’ın izniyle daha iyi yerlere geleceğim” dedi.

‘Tüm dünya benden korksun’

Kısa sürede milli olarak uluslararası müsabakalarda boy göstermeye başlayan Ayşegül Çakın, antrenörü Yunus Emre Demirtaş ile Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak geçen yıl İsveç’te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda elde ettiği yedinciliği, hırsı ve azmiyle ekim ayında Malezya’da yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda birinciliğe taşıdı. Halterde bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda 24 madalyasının olduğunu dile getiren Ayşegül Çakın, en büyük hedefinin ise olimpiyat altın madalyası olduğunu söyledi. Milli sporcu, Tokyo’da 2020 yılında yapılacak olimpiyatlara katılma hakkı elde etmeyi ve orada da birinci olmayı istediğini belirterek, “Şimdiden gece gündüz demeden çalışmalara başladım. Tüm dünya benden korksun” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ