MENÜ

Uluslararası Mersin Maratonu, 15 Temmuz şehitleri anısına koşulacak

2. Uluslararası Mersin Maratonu, 11 Aralık Pazar günü 15 Temmuz şehitleri anısına "Mersin’e koş Mersin’de koş" sloganı ile gerçekleştirilecek.

Uluslararası Mersin Maratonu, 15 Temmuz şehitleri anısına koşulacak

Divan Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milli atlet Bekir Karayel ile organizasyon komitesinden yetkililer katıldı.

Kocamaz, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen yarışa 675 sporcunun katıldığını, bu yıl ise katılımın çok daha fazla olmasını beklediğini söyledi.

Başkan Kocamaz, Mersin Maratonu’nun, Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldız derecesi ile ödüllendirildiğini ve Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yerini aldığını belirtti. 2. Uluslararası Mersin Maratonu 42 kilometre, 15 kilometre, 5 kilometrelik halk koşusu ve bedensel engelli tekerlekli iskemle yarışı olmak üzere 4 kategoride koşulacak.

Toplam 155 bin 550 liralık para ödülü dağıtılacak maratonda 42 kilometrede erkekler ve kadınlarda birinci gelen sporculara 5 bin dolar, 15 kilometrede ise finişe ilk ulaşanlara da 2 bin 250 dolar ödül verilecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ