MENÜ

Teknik direktör Akçay'dan Fatih Terim'e destek

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, A Milli Futbol Takımı’nda, son dönemde yaşanan polemikle ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e destek çıktı.

Teknik direktör Akçay'dan Fatih Terim'e destek

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü’nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bir meslektaş olarak Fatih hocanın yanındayım." dedi.

Fatih Terim’i tüm kalbiyle desteklediğini anlatan Akçay, "Bu ülkede teknik adamların duruşu, uygulamaya koyduğu tarz ve yöntem açısından bana göre eksik veya kabul etmediğim yanları olmasına rağmen Fatih hocanın günümüz koşullarında, örnek olduğunu düşünüyorum. Sporcuya dayalı düzenin ortadan kaldırılması ile ilgili mesajına katılıyorum." değerlendirmesini yaptı.
Akçay, "Şu anda onu tüm kalbimle destekliyorum ama yeri ve zamanı geldiğinde kendisini birebir eleştirme şansımı da saklı tutuyorum." diye konuştu.

2018 Dünya Kupası Eleme Grubu’nu da değerlendiren Akçay, "Dünya Kupası’na gideceğimize inanıyorum. Şu anda grupta ilk yarıyı bitirdik gibi. Bu rekabetin içerisinde başaracağız. Fatih hocanın, aklının ve yeteneğinin yanında şansına da güveniyorum." ifadelerini kullandı.

"Futbolda güven sorunu var"

Mustafa Reşit Akçay, futbol dünyasında güven sorunu bulunduğunu, bu nedenle de ortaya sağlıklı ürünler çıkartılamadığını savundu.

Başarısızlıklarda topun ağzında bulunan ilk kişinin teknik direktör olduğuna dikkati çeken Akçay, "Transfer olaylarında antrenörler potansiyel olarak eksi gözüküyor. Yöneticilerin büyük bir bölümü, teknik adamlarla transfer konularında sağlıklı bir iş birliği gerçekleştirmez." dedi.

Teknik adam olarak kendisinin de güvensiz bir ortamda olduğunu belirten Akçay, şunları söyledi:

"Çoğu kulüp yapılanmasında çok fazla etkisi olmamasına rağmen, her zaman topun ağzında olan ve kovulması gereken müessese, teknik adamlık müessesesidir. Bu ortam sizi ürün çıkarma konusunda zorlayan bir ortam. Yerli ve yabancı oyuncunun futbol algısı farklı. Bu olumsuzlukları olumlu hale getirecek bir sistem oluşturmalısınız. Antrenör olarak bunu yapmak zorundasınız."

Türkiye’deki teknik direktör sayısının 20 bini geçtiğini dile getiren Akçay, "Ortada ekonomik bir pasta var. Bundan birileri faydalanmak zorunda. Liyakatın geride kalması, ister istemez bu alandaki başarısızlıkları arttıran bir durum." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ