MENÜ

Okan Buruk: Şampiyonluk henüz çok erken

Türkiye 1'inci Ligi'nde ilk 10 haftayı 21 puanla 2'nci sırada geçen Göztepe, Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerlerken teknik direktörü Okan Buruk, şampiyonluktan söz etmek için henüz erken olduğunu söyledi.

Okan Buruk: Şampiyonluk henüz çok erken

Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Okan Buruk, sezon başında uzun vadede başarılı olabilecek, genç bir takım oluşturmaya çalıştıklarını vurgularken şunları söyledi:
"Süper Lig'e çıkamazsak bu takımı dağıtalım, gibi bir düşüncemiz olmadı. Hedefimiz Süper Lig ama yaş ortalamasını çok düşürdük. Uzun vadeli, Göztepe'yi benimseyecek, sembol olabilecek isimlerin kadroda yer almasını istedik. Ben takımıma, camiamıza inanıyorum. Birlikte hareket edersek başarı gelecek. Hafta hafta maçlarımıza odaklanacağız. İşimizi iyi yaptığımız takdirde Süper Lig'e ulaşacağımızı düşünüyorum. Ciddiyeti elden bırakmadan iyi konsantre olmak çok önemli."

Milli maç nedeniyle lige verilen aranın dinlenme ve yenilenme anlamında kendilerine çok iyi geldiğini sözlerine ekleyen Okan Buruk, açıklamasına şöyle devam etti:

"Son Boluspor karşılaşması çok öneliydi. Rakibimizi yenerek üzerlerine çıktık. Oyuncularımın maçın sonuna kadar ortaya koyduğu kazanma azminden mutluyum. Taraftarımızın yeni statta maçın sonuna kadar bize verdikleri destek müthişti. Böyle devam etmek istiyoruz. Bu hafta Bandırmaspor maçında da aynı ortamı yaratacaklardır. Sahada kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bandırmaspor, teknik direktör olarak Feyyaz Uçar'ın takımın başına gelmesiyle son iç saha maçında oyun olarak rakibine üstünlük sağladı. Geçtiğimiz haftalara göre iyi bir görüntü sergiledi. Saha avantajını kullanıp maçın başından sonuna kadar aynı ciddiyetle oynayacağız. Kendi sahamızda mutlaka kazanmak istiyoruz."

Altınordu, Eskişehirspor ve Boluspor karşılaşmalarında galibiyete son dakika golleriyle uzandıklarını hatırlatan Okan Buruk, bu konuda şunları söyledi:

"Maçlarda 2 etken öne çıkıyor. Fiziksel açıdan maçın sonuna kadar götürmek ve zihinsel olarak inanmak gerek. Su iki konuda da oyuncularımın iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Açıkçası iç saha maçları bizim için zorlu oluyor. Çünkü rakiplerimiz buraya beraberliğin iyi sonuç olduğu mantığıyla geliyorlar. Oyunu çok yavaşlatıyorlar. Durdurmaya çalışıyorlar. Hakem de buna fırsat verirse tempo çok düşüyor, maç gerçekten duruyor. Ama biz son dakikaya kadar 3 puan kovalıyoruz. Özellikle sonlara doğru riskler alıp rakip kaleye gidiyoruz. Söz konusu müsabakalarda gol ararken gol de yiyebilirdik, mağlup olabilirdik ancak sonuçta daha çok isteyen, kazanan taraf oluyoruz."

UMUT NAYIR'A ÖZEL PARANTEZ

Göztepe teknik direktörü Buruk, Jahovic'in gerisinde yedek kalmasına rağmen bu sezon attığı son dakika golleriyle takımına Altınordu ve Boluspor maçlarını kazandıran Umut Nayir ile şans bulamayan diğer futbolcularını övdü. Umut'un sezon başından bu yana performansının iyi olduğunu söyleyen Okan Buruk, şöyle dedi:

"Her oynadığı maçta yüzde yüzünü vermeye çalışıyor. Zaman zaman az süre buldu ama sahaya çıktığında elinden gelenin en fazlasını yapıyor. Oyuncuları saha performansının dışında kişilikleriyle de değerlendirdiğimizde müthiş bir takımımız var. Kadromuz kaliteli ve karakterli. Henüz süre veremediğimiz isimler de var. Eski bir futbolcu olarak kadroya giremeyenler beni üzüyor. Bu yüzden kupa bizim için şans olacak. Oyuncuları daha hazır tutacağız. Ancak şu anda sakatlıklar-cezalar olduğunda yerini dolduracak oyuncularımız hazır."

BURUK'A GÜZEL TESADÜF

Ziraat Türkiye Kupası'nda F Grubu'nda futbolcu olarak formasını giydiği Medipol Başakşehir ve geçen sezon çalıştırdığı Sivasspor'la eşleşmelerinin güzel bir tesadüf olduğunu söyleyen Okan Buruk, son olarak şunları söyledi:

"Bildiğim, tanıdığım ve değer verdiğim kulüplerle oynayacağız. Maç başlayınca dostluk bitecek. Hedefimiz gruptan çıkarak en yukarıya kadar gidebilmek. Tarihe baktığımızda kulübümüzün müzesinde çok anlamlı olan Türkiye Kupası var. Bu başarıyı yeniden yakalarsak müthiş olur. Süper Lig lideri Medipol Başakşehir grubun favorisi. Medipol Başakşehir, Sivasspor ve bizim avantajımız geniş kadrolarımızın olması. Yeni Amasyaspor, Bölgesel Amatör Lig takımı ama sahalarında etkili bir görüntü çiziyor."

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ