MENÜ

Novak Djokovic, Londra'da galibiyetle başladı

ATP Dünya Turu Finalleri’nde son dört yılın şampiyonu Novak Djokovic, turnuvaya ilk kez katılan Avusturyalı tenisçi Dominic Thiem karşısında geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı.

Novak Djokovic, Londra'da galibiyetle başladı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki 20 bin kişilik O2 Arena’da oynanan finallerin açılış maçının ilk setinde iki sporcu da birer kez yakaladığı servis kırma şanslarında başarılı olamadı ve 6-6 eşitliğin ardından kazananı belirlemek için "tie-break"e gidildi.

23 yaşındaki Thiem’in 2-0 üstünlüğüyle başlayan bu bölümde Sırp sporcu sayılarda 2-2 eşitliği sağladı ancak ilk servislerinde ve derin toplarında çok iyi bir performans sergileyen Avusturyalı tenisçi, rakibini "passing shot" vuruşuyla çaresiz bıraktığı sayıyla bir seri yakalayarak 6-3 öne geçti.

Genç rakibinin iki kez üst üste çift hata yapmasından yararlanarak durumu 6-6’ya getiren Sırp tenisçi, 17. puanda 9-8’lik skorla ilk kez öne geçti. Sonraki bölümde Djokovic’e sadece bir sayı veren Thiem, "tie-break"i 12-10, 76 dakika süren seti de 7-6 kazanarak ilk kez boy gösterdiği turnuvada 1-0 üstünlük sağladı.

Sonuncusu bu yılki Fransa Açık yarı finali olmak üzere rakibiyle karşılaştığı 3 maçı da kazanan Djokovic, oyuna tamamen hükmettiği ve sadece 10 kez puan verdiği 22 dakika süren ikinci seti 6-0 alarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü oyununda servis kırarak avantaj yakaladığı final setinde fazla zorlanmayan Sırp sporcu, yedinci oyunda bir kez daha servis kırdı ve seti 6-2, 122 dakika süren mücadeleyi de 2-1 kazanarak son şampiyon unvanıyla geldiği turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmayı, Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İspanya’nın Barcelona takımında forma giyen Gerard Pique de tribünden takip etti. Turnuvanın akşam seansında Kanadalı Milos Raonic ile Fransız Gael Monfis karşı karşıya gelecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ