MENÜ

Lukas Podolski'nin kankası dopingli çıktı

Galatasaray'ın yıldızı Lukas Podolski'nin kankası profesyonel boksör Felix Sturm'un 20 Şubat'ta Rus rakibi Fedor Çudinov'u yenerek dünya şampiyonu olduğu maçta doping yaptığı kesinleşti. Köln Savcılığı, Sturm hakkında soruşturma açtı.

Lukas Podolski'nin kankası dopingli çıktı

Gerçek adı Adnan Çatiç olan, ringlerde Felix Sturm adıyla dövüşen Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Lukas Podolski'nin yakın arkadaşı Bosnalı boksör, dünya şampiyonluğunu kaptırdığı Rus rakibini rövanşta sayı ile yenip yeniden WBA kemerinin sahibi olmuştu.

Ancak maçtan sonra Sturm''dan alınan idrar örneğinden, kas geliştirici yasaklı ilaç kullandığı anlaşılmıştı. A testinin pozitif çıkmasından sonra B testi de yapıldı. Bu testin de pozitif çıkması sonucu Sturm'un doping yaptığı ortaya çıktı.

Felix Sturm, Ekim ayında kemerini geri vermişti. Gerekçe olarak da dirseğindeki sakatlığı nedeniyle unvan maçına çıkamayacağını göstermişti.

Alman antidoping kanuna göre 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Ancak Sturm'a ağır bir para cezası verilmesi daha yakın bir olasılık olarak gösteriliyor. Sportif yönden ise süper orta sıklet boksörünü en fazla bir yıl ceza bekliyor. Sturm, Şubat ayından beri maç yapmadığından 2017 Şubat ayında yeniden ringe dönebilecek.

KÖLN,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ